Madrid

Fire timer inn i landet, uansett hvor i Spania du måtte komme fra, ligger landets hovedstad Madrid. To dager her med familien gjør underverker i en ellers travel hverdag og barna vil elske Warner Bros Parque.

TEKST OG FOTO: KJARTAN SOLVANG-NIELSEN

Selma, Snurre Sprett og Tom & Jerry er fast inventar i parken. Smilende og velvillige fotoobjekter, dansende filmstjerner i levende live og unger, tonnevis av unger med slikkepinner og brus. Vi er i Hollywood boulevard midt i med show, dans, fotografering og parader. Ellers i parken finner man hus i beste Loonytoones stil, fargerike og innbydende. Og ønsker man forfriskninger eller noe å spise finnes det mange kjente barer fra filmens verden.

Mye kjentfolk

Det er helt klart en fordel å være kjent i Warner Bros filmverden, men ingen betingelse. Parken er inndelt i temaer og det er noe for enhver alder og smak. Kjenner du filmer, vil du nikke gjenkjennende flere ganger i løpet av dagen, eller dagene du tilbringer i parken.

Hollywood Boulevard fikk oss i stemning, nå skal Hollywood inntas og vi velger Cartoon Village først. Her er det tegneseriene som regjerer og spøkelseshuset til Scooby-Doo er en grei begynnelse med grøss for de minste. Cartoon Village er tilrettelagt for de aller minste barna, med masser av små attraksjoner og vi kan med glede besøke hjemmene til flere av våre tegneseriehelter. Snurre Sprett kan være vanskelig å finne, for som i tegneserien prøver han å villede jegerne med skilter både her og der, men huset er der, bare du ser etter gulrøttene.

Vandringen forsetter inn i cowboyland, Old West Territory, med salooner, fotografer og små og større show som det er i alle parkens fem temaområder. Den enorme berg og dalbanen rister løs skjelettet, mens vannrutsjebanen ikke lar en eneste passasjer forlate skipet med en millimeter tørr flekk. Stemningen er satt og vi blir både fotografert og lærer betydningen av en spansk frase ”Lluvia ven, ven a mi” når vi går dryppende våte fra et lite show hos en omreisende tryllekunstner (kom regn, kom til meg).Supermann og andre helter

Superheltenes verden er selvfølgelig ikke glemt, her er attraksjonene enorme, helt supre faktisk. Berg og dalbanene er lange og mange snur i overbevisning om at dette faktisk er forbeholdt Superman, Spiderman og alle de andre heltene fra Warner Bros sine filmer. Den som lar seg lokke, kommer ut med et tilnærmet manisk hormonsjokk i kroppen og stiller seg gjerne i kø en gang til.

Den siste avdelingen er Warner Bros. Studios. Undertegnede har aldri latt seg begeistre av 3D filmer og var hellig overbevist om at det fortsatt ville være noe oppskrytte greier da jeg satt i stolene på en av de to 3D kinoene. Dette var virkelig uhyrlig gøy! Vepsen formelig stakk oss og vi viftet i løse luften for å få de vekk, ting falt over oss, traff oss (nesten) og da Masken til slutt overdynget oss med ”ordentlig spytt” fra sin ekle, lange tunge bare millimeter fra ansiktet vårt var jeg solgt. 3D er gøy og utrolig virkelighetsnært.

De store showene er spektakulære og voldsomme. Spiderman i sin suverene bil, båter og vannscootere som sprenges, live filmtriks…..Opplevelsene står i kø for den eventyrlystne, og Madrids største attraksjon gir definitivt mersmak.

Les også severdigheter i Spania og Spanias største turistattraksjoner

Dag 2: Familiehygge i Madrid

En byvandring i Madrid i Spania høres ut som et mareritt for småbarnsforeldre. Her er det imidlertid små triks som forvandler dagen til en opplevelse. Parker utenfor byen og ta metroen inn til sentrum, rådet virker i alle store byer og Madrid er ikke noe unntak. En 24 timers billett kostet 2,40 euro og da kunne vi reise alt vi orket. Bilen stod gratis i en liten bydel i utkanten av Madrid, herlig frihet i et topp moderne og effektivt Tbane nettverk.Ta metroen inn til Plaza de España, dette er stasjonen som ligger mest sentralt for besøkende. Vandre nedover gjennom plassen og gå ut i venstre hjørne av motsatt side av parken. Der ser dere slottet og like bak til venstre for denne begynner gamlebyen. Det er fantastisk mange bygninger å se på, koselige fortausrestauranter og et rolig folkeliv.

Midt i gamlebyen ligger fantastiske Plaza Major med restauranter, flotte bygninger og flere kulturelle arrangementer store deler av året. Shopping er viktig for den reisende og det er helt klart at byen har det meste for de fleste. Et annerledes og gedigent shoppingsenter er Factory som finnes blant annet i bydelen Getafe syd langs motorvei A4. Factory er et senter på flere tusen kvadratmeter hvor de aller fleste tekstilmerker har sitt eget utsalg, mange med fabrikkpriser. Her kan du gjøre kupp i alle prisklasser!

Legg derfor turen til et av disse sentrene om shoppingtrangen blir overveldende, unngå shoppinggatene i byen med familien, sentrene er mer barnevennlige med aktiviteter for barna.

Warner Bros park ligger sør for Mardid, kjør A4 retning syd, (Carretera de Andalucia). Ta av salida (avkjørsel) 22 mot San Martin de la Vega. Temaparken spiller på figurer fra filmverdenen, da for det meste cartoons. Prisen er 33 for voksne og 25 for dem mellom 5 og 10 år, og de over 60. Under fem er gratis. (NB. Du kommer inn gratis med sesongkort fra Terra Mitica)

Det er også tog direkte fra Estación de Atocha eller busser fra plaza de Legazpi. Til Madrid går det flere direkte ruter fra Norge, billigst flyr du fra Torp med Ryanair. Web. www.warnerbrospark.com

Madrid tips

Tips til severdigheter, shopping, restauranter, uteliv og klima i Madrid i Spania.

Fornøyelsesparker og dyrehager i Madrid

Madrid har mange barnevennlige attraksjoner og aktiviteter. Sjekk ut vår liste over fornøyelsesparker og dyrehager i Madrid som garantert vil få dine barn til å smile bredt fra øre til øre. Les mer om fornøyelsesparker og dyrehager i Madrid

Severdigheter og attraksjoner i Madrid

Full av energi og fullpakket med kulturelle severdigheter og attraksjoner, er Madrid en moderne storby som tilbyr en smak av det virkelige Spania. Brede avenyer, museer, monumenter og vakre parker bryter opp byspredning. Her er noe for alle, og vi viser deg de 10 beste ting å gjøre i Madrid.Klima i Madrid

Madrid ligger midt i Spania på 667 meter over havet og dekker et areal på 604,3 km². Byen er den hovedstaden i Europa med den nest høyeste beliggenheten etter Andorra la Vella. I løpet av året har Madrid et overveiende tørt vær. Sommer- og vintertemperaturene er ganske annerledes. Været mellom månedene mai og juli er varme med en gjennomsnittlig temperatur på mellom 20 og 32 ° C. I slutten av juli måned og hele august, kan temperaturene komme opp til 40 ° C. Imidlertid er temperaturen tålelig ettersom luftfuktigheten er lav. I vintermånedene, november og desember, synker temperaturen ned til 9 ° C. Les mer om klimaet i Madrid

Leave a Reply

Your email address will not be published.