Madrid kaller

Den spanske hovedstaden er en av Europas mest innbydende storbyer. Her finner du alt fra fantastiske bevertningsmuligheter til museer og underholdningstilbud i absolutt toppklasse døgnet rundt. Madrid mottar tradisjonelt færre turister enn Barcelona, og kan således oppfattes som langt mer velkommende for den besøkende.

En av de mest kjent spanske kultureksportene de siste årene har vært landets toppdivisjon i fotball – La Liga. Dette er utvilsomt Europas beste liga, hvor to av kontinentets største klubber representerer hovedstaden.

Real Madrid er kongen på haugen

Det er få klubber i verden som kan måle seg med Real Madrid og klubbens fantastiske historie. På toppkamp.com kan du blant annet lese om flere av klubbens største stjernespillere gjennom tidene, og én av dem representerer klubben i dag. Vi snakker selvsagt om fenomenet Cristiano Ronaldo, som du kan oppleve i en hjemmekamp på Santiago Bernabeu eller når Real spiller byderby borte mot en av de tre andre Madrid-klubbene. I tillegg kan du besøke klubbens museum og lære mer om klubbens historie og fordums storheter som Alfredo Di Stefano og Raul Gonzalez. Real trenger all den støtten de kan få i kampen mot Barcelona om årets seriemesterskap. Katalanerne har nemlig vunnet ni av de ti første seriekampene, og ligger åtte poeng foran tittelforsvarerne etter ti spilte seriekamper.Et av verdens mest prestisjefylte lokaloppgjør venter på deg

Til tross for tre byrivaler er det ikke til å stikke under en stol at det er kampene mot Atlético som betyr mest for Real-fansen. De hvitkledte har blant annet beseiret byrivalen i to mesterligafinaler i dette tiåret, og Atlético kommer nok alltid til å være lillebror i den spanske hovedstaden. Diego Simeones menn har denne sesongen flyttet inn på et nytt stadion i nærheten av hovedflyplassen Barajas, og stemningen og atmosfæren er ofte langt bedre her enn blant mer blaserte Real Madrid-fans på Bernabeu. Atlético er nemlig arbeiderklassens lag, og de rødhvite er nærmest uslåelige på hjemmebane. Det har allikevel gått en smule trått for Atlético i sesongstarten. Laget er på etterskudd i mesterligaen etter å ha tapt hjemme for Chelsea, og i forrige hjemmekamp ble det bare uavgjort mot middelhavsfareren Villarreal.

La Liga er mer enn Atlético og Real

Det er allikevel stor rift om billettene til disse to lagene, og du bør derfor ordne med billetter til kampene på forhånd. Dette kan gjøres ved å kontakte klubbene direkte eller at du bestiller en pakke gjennom et reisebyrå. Er du allikevel av den mer originale sorten, kan vi nevne at Leganes og Getafe er to mindre klubber fra Madrid som stort sett har ledige plasser på hjemmebanene sine hvis de ikke spiller mot en av de store klubbene. Leganes har hatt en veldig god sesongstart med 17 poeng på de ti første kampene. Getafe rykket opp igjen fra La Liga II i vår, og denne sesongen blir sannsynligvis en kamp for å overleve på det øverste nivået. Laget har allikevel tatt ett poeng i snitt så langt, noe som betyr at det bør ha gode muligheter til å sikre fornyet kontrakt neste vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *