Madrid innfører T-banebibliotek

Fantasien setter visst ingen grenser når Madrid kommune går nye veier for å få innbyggerne til å lese mer. Og hvilket tidspunkt er vel bedre enn på vei hjem fra jobb?

TEKST: BENTE PUIG

”Ha´kke ti´” er ikke lenger en gyldig unnskyldning for å slippe unna. Nå kan du få bøker nærmest lempet opp i fanget. Med et lånekort fra et hvilket som helst bibliotek i Madrid kan man nå låne bøker på T-banestasjonen på vei hjem fra jobb. Det er Madrid kommune som står bak de nye Tbanebibliotekene, en ordning som har vært i bruk over lengre tid i London.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Man kan altså låne bøker rett på Tbanestasjonen i en periode på maksimum 15 dager med mulighet for forlengelse. Bøkene behøver ikke nødvendigvis leveres tilbake på samme stasjon du lånte dem, men på et hvilket som helst Tbanebibliotek. Går man over fristen for innlevering blir man suspendert fra å låne i like mange dager som man har gått over tiden. Og blir boken borte må man sørge for å erstatte den eller dekke det økonomiske tapet.

Dersom du skal til Madrid i høst finnes det mulighet også for oss som ikke er ”madrileñere”. Med residensiakortet eller NIE-nummeret kan man låne bøker ved Tbanebibliotekene. Husk at du kan trygt gå av på en stasjon for å låne, og hoppe på neste T-bane uten å betale en ekstra billett.

T-banebibliotekene finnes på følgende stasjoner i Madrid:
Nuevos Ministerios – Aluche – Moncloa – Sierra de Guadalupe – Puerta de Arganda – Mar de Cristal – Puerta del Sur –
Embajadores – Legazpi.

Åpningstider mandag til fredag 14.00 til 20.00.


Leave a Reply

Your email address will not be published.