Little Norway – Det nye samlingsstedet

Alle har vi hørt om det, og de fleste har vi vært der, opptil flere ganger. Little Norway i Albir er det nye samlingspunktet for nordmenn i området. Og den hyggelige stemningen, kan vi takke både klientell og restaurantør for.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

– Alle trives her, sier Axel, den blide restaurantøren som har hatt hendene fulle siden åpningen den 18. september. Hans ønske om å lage et samlingspunkt har gått i oppfyllelse. Som nykomling i Spania, har han oppnådd det de fleste bare drømmer om, og det i rekordfart. Ekteparet Axel og Ann Kristin kom til Spania i januar i år med ønske om å skape noe.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

– Vi har allerede fått stamgjester som kommer hver dag, til og med opptil flere ganger om dagen, skyter Ann Kristin inn og legger til at de skreller tolv kilo poteter hver eneste dag. Begge har de erfaring fra restaurantbransjen både fra Norge, England og Bermuda.
– Jeg drev to restauranter på Bermuda i fem år, en restaurant i et hotell i Scarborough i England og fem utesteder i Oslo, sier Axel som er utdannet kokk ved KNA-hotellet i Oslo. Han står selv for all maten som serveres ved restauranten.
– Det er viktig å servere kvalitet. Vi har mange gamle husmødre som gjester, da skal det ikke være slinger i valsen, ler Axel som kan by på hjemmelaget gravlaks, friskegrateng og flesk og duppe. Little Norway har rukket å bli kjent for den gode maten. På kjøkkenet har Axel en kjøkkenassistent. Og for å kunne yte best service har han fire servitører på turnus, alle norsktalende.

Søndagsbuffeten har blitt et populært innslag ved den norske restauranten. Rundt hundre personer nyter godt av Axels buffet hver søndag, et tall som tilsvarer fire bordsetninger.

– Vi er veldig fornøyd med responsen. Vi får kun gode tilbakemeldinger, sier Axel, vi har kunder som har reservert for lang tid fremover.

Aksel har allerede begynt å forberede årets julebordsesong, og allerede nå kan du få lutefisk og pinnekjøtt som en liten forsmak på julen. På forestående julemeny skal det ikke mangle på godsaker. Julesylte, ribbe, pølser og surkål er en selvfølge på en ekte norsk juletallerken, og alt hjemmelaget selvfølgelig.

Av dagens besøksnivå å bedømme, kan det være lurt å være tidlig ute dersom man ønsker ekte norsk julebord i koselige omgivelser.


One thought on “Little Norway – Det nye samlingsstedet

Leave a Reply

Your email address will not be published.