Lionel Messi vant gullballen for fjerde året på rad og Del Bosque ble årets trener

Lionel Messi vant gullballen for fjerde gang på rad, og gjorde dermed histore. Ingen har klart det før han. Det sto mellom tre kandidater under den prestisje-fylte kåringen av årets spiller i Zürich: Lionel Messi, Andrés Iniesta og Cristiano Ronaldo. Etter 91 mål i 2012 var argentineren en soleklar favoritt på forhånd.

Tekst: Bente Puig

Det er utrolig å vinne fire ganger på rad, ufattelig. Jeg vil gjerne dele dette med lagkameratene mine i Barcelona, og spesielt Iniesta. Det er med stolthet jeg er her i dag med deg, og å spille med deg hver dag. Jeg vil også takke lagkamera-tene på det argentinske landslaget. Men jeg dedikerer tittelen til min kone og min sønn, som er det vakreste livet har gitt meg. Og som jeg alltid sier: Uten lagka-meratene mine, kunne jeg aldri gjort det jeg gjør. Fotball er en lagsport, uttalte han under utdelingen.

Cristiano Ronaldo slo Messi i kampen om tittelen i 2008, men har de siste årene gått tomhendt hjem.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I kampen om tittelen som årets kvin-nelige spiller, hadde brasilianske Marta vunnet rekordmange fem ganger på rad. Men dette året ble hun slått av amerikan-ske Abby Wambach.

Årets trener i herrefotball ble Vicente del Bosque fra Real Madrid foran José Mourinho og Pep Guartdiola, men sjefen selv, José Mourinho, var ikke tilstede for å overvære begivenheten. Han valgte å dra på sønnens fotballtrening istedet. Dette er andre året på rad han uteblir fra utdelingen.

Dette er ikke noe personlig, uttrykte de andre trenerne vedrørende Mourinhos fravær.

Ryktene gikk dog om årsaken til uteb-livelsen, og mange tror at Madrid-sjefen ser det som under sin verdighet å klappe for en av de to andre kandidatene opp scenen. En annen teori er at han ikke ville sitte i samme fly som Iker Casillas fra Madrid til Zürich. Forholdet mellom dem er mer enn betent, og i de to siste kampene er sisteskansen blitt vraket fra startoppstillingen.

Vicente del Bosque takket for at han fikk representere spansk fotball «på denne måten» da han mottok prisen.


Årets spiller:
Lionel Messi

Årets kvinnelige spiller:
Abby Wambach

Årets lag:
Iker Casillas, Daniel Alves, Gerard
Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi
Alonso, Xavi, Andrés Iniesta, Lionel
Messi, Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo

Årets trener i kvinnefotball:
Pia Sundhage

Årets trener i herrefotball:
Vicente del Bosque

FIFAs ærespris:
Franz Beckenbauer

Årets mål:
Miroslav Stoch
Leave a Reply

Your email address will not be published.