Lette og mettende supper

Suppe smaker alltid godt. Det er fristende og lett, og gir en god metthetsfølelse. Suppe lager du av grønnsaker eller frukt, til middag eller dessert. Vi gir deg noen gode supper med mye grønnsaker som du selv kan variere etter smak og behov.PER

Tekst: Tine Merete Sandboe

BROKKOLISUPPE

½ kg brokkoli
¾ liter vann
1 buljongterning
3 ss hvetemel
2,5 dl melk eller matfløte
Salt og pepper
2 hardkokte egg, delt i to

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Del brokkolien slik at stilken skilles fra blomstertoppen. Blomstertoppene deles og legges til side. Resten skjæres i små biter og legges i en kjele og kokes med 6 dl av vannet. Kok møre før de moses, og siles. Rør melet inn i resten av vannet og bland dette i den kokte mosen. Tilsett buljongterningen og kok opp. Legg i brokkoli «blomstene» og la koke til de er lett møre. Smak til med salt og pepper, og rør inn melk eller fløte. Gi et raskt oppkok. Server i varme tallerkener med e halvt hardkokt egg i hver.

GULROTSUPPE
En deilig kremet suppe med god smak om du tilsetter krydder eller ikke. Du kan variere suppen med kraft av kylling, og kyllingbiter i suppen. Vips så er det et fullt måltid. Server gjerne med godt brød ved siden av.
9 gulrøtter
2 løk
1 selleri stang
3 fedd hvitløk
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 liter kraft eller buljong, av grønnsaker el. kylling
Salt og pepper
¼ sitron, saften
(½ ts karri, ½ ts ingefær, ½ ts kummen) valgfritt

Skrell og del i biter gulrøtter, stangselleri og løk. Ha det i en kjele med hele skrelt, hele hvitløkbåter og noen stilker koriander. La dette surre i gryten med olivenoljen til den blir blank. Tilsett kraften og la koke ca. 40 minutter. Bruk en stavmikser og mos alt til en fin og kremet masse. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med noen dråper god olje, og en liten skje med creme fraiche. Dryss over litt koriander.

THAI SUPPE
300 gram skinkebiff,
i tynne strimler
1 gulrot
1 ts karri
1 liten rød chili, finhakket
3 ss ekstra virgin olivenolje
1cm ingefær, renset og finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
½ rødløk, i tynne strimler
1 skive kålrot, i tynne strimler
1,5 liter van
3 buljongterninger
1 lime
Koriander, frisk
Salt

Ha chili og karri i wok panne eller stekepanne med olivenoljen. La det steke litt før du legger kjøttet i pannen. Fres dette noen minutter mens du rører rundt. Han kjøttet over i en kjele og tilsett vann og buljongterninger, og saften av limen. Kok opp.

Fortsett med pannen og stek resten av grønnsakene noen minutter under omrøring, og ha alt over i gryten etter hvert. La det hele koke et par minutter. Pass på så det ikke koker for mye da grønnsakene skal være sprø. Smak til med salt, og server i dype tallerkener med et dryss av koriander over. Server med brød til.Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.