Les Fonts de l’Algar

Ønsker du noe annet enn sand og salt, kan vi friste med en svett opplevelse med mulighet for rask avkjøling.

Tekst og foto: Tom Bjørnø

Las fuentes del Algar har blitt et enormt populært turistmål. Kanskje litt for populært til å besøke i helgene, da myldrer det med folk. Men har du for eksempel gjester fra nord og du har brukt opp Guadalest, Terra Mitica osv, kan ”Les fuentes del Algar” være en god adspredelse. Særlig gjelder jo det når gradestokken har passert 30, og det er lite avkjøling å finne i basseng og Middelhav. For det er nesten som et sjokk når du legger en overopphetet kropp ned i kulpen som holder maksimum 20 grader. Godt norsk badevann, kaldt i Spania, men akk så godt i heten.

Søker du ro og ensomhet, har du imidlertid kommet til feil plass, ivhertfall i feriemånedene juli og august. Vi har besøkt stedet på dager uten mange mennesker også, og det er deilig. God plass både langs elven og i restauranten inne på området. Sistnevnte har ikke bare godt ord på seg. Mens noen er fornøyd, klager andre på slett service og dårlig mat. Nå er det vel ofte slik at jo flere mennesker, jo lengre køer og dårligere service. Forøvrig er det en rekke restauranter utenfor området, noen av dem med egen gratis parkering og svømmebasseng.

Tilbake til området. Noen mener man har ødelagt naturen for å gjøre den tilgjengelig for turistene. Ja, det kan man si, men dersom man ikke hadde gjort tilgangen enklere, hadde det blitt flere skader og færre mennesker som kunne få del i denne perlen. Man har bygget trapper nederst, noe som gjør det enkelt å komme opp i forhold til før, da man måtte klatre opp stien på den andre siden. Det kunne være en ganske slitsom affære i den verste heten.

Omtrent midt i området har man anlagt et pickniksted. Her kan du nyte medbrakt, det er nemlig ikke tillatt utenfor området. Selvsagt for å hindre alt for stor forsøpling. Sammen med badetøy anbefaler vi å ta med badesko. Selv om steinene ikke er skarpe, danner de et lealøst underlag og enkelte av dem er glatte. Du vil definitivt ha det bedre med badesko.

Fra Alfaz del Pi kjører du opp til La Nucía, videre gjennom Polop og til Callosa d´En Sarria, til rundkjøringen øverst i bakken. Ta til høyre (2. avkjøring). Herfra er det godt skiltet til Fonts de l´Algar. Hvis du kommer fra Altea følger du skiltene mot Callosa d´En Sarria og videre til Fonts de l´Algar. Uansett hvilken vei du velger kan denne korte kjøreturen være en liten opplevelse i deg selv.

Husk også å ta med litt penger; det koster fire euro per person å komme inn i tillegg til parkeringen. Forøvrig får du tilbake de tre euroene parkeringen koster, dersom du spiser på en av restaurantene og viser kvittering. Og når du kommer til den første parkeringen, skal du vite at det er flere nærmere inngangen. Såfremt du ikke elsker å gå så langt som mulig, kan du trygt kjøre videre, dersom du ikke blir stoppet da, fordi det er fullt.
Leave a Reply

Your email address will not be published.