Leiebil råd – Hvordan få den beste avtalen på leiebil i Spania

En leiebil er en viktig del av mange sin ferie i Spania , men det kan også vise seg å være en dyr en . Her kommer noen tips til hvordan du kan få en best mulig avtale, samt holde utgiftene til bilutleie i Spania så lave som mulig.

For et år siden ble det sendt ut et varsel om at leiebil selskapene i større turistområder , som Malaga, Alicante, Barcelona og Mallorca , hadde kuttet sine leiebil flåter så drastisk som svar på den økonomiske nedgangen i Spania . Bilutleie selskapene har nå nylig vært ute på ny med å si at problemet ser ut til å dukke opp igjen også i sommer, i påskeferien og under hovedskoleferien.

Så det er viktig å bestille en leiebil i Spania flere uker i forveien – men hvordan kan du sikre at du får den beste prisen? Som med nesten alle tjenester vi kjøper nå , innebærer det en kamp for forbrukeren – enten for å fastslå om den prisen du har blitt presentert inneholder alt du trenger , eller for å unngå å betale “ekstra” for tjenester som du ikke ønsker .

Jeg tror ikke jeg noen gang har bestilt en leiebil uten å bli tilbudt noen form for ekstra tjenester, og følt meg engstelig eller dumdristig hvis jeg ikke kjøper det . Det skjer for tre grunner , tror jeg . Først når de fleste av oss kommer til flyplassen for å plukke opp bilen, så er vi er lei og utålmodig , og i en svært svak forhandlingsposisjon . Vi har sikkert vært på reise i flere timer, og deretter måtte stå i kø på flyplassen for å hente bilen . Alt vi ønsker å gjøre er å plukke opp nøklene og dra til vårt endelige reisemål .

Leiebilselskapene med egne avdelinger på flyplassene vet dette, og spiller på det. For det andre , slik bransjen er strukturert betyr det at disse lokale avdelingene ofte er drevet av franchisetakere , så det er lite sentral kontroll med hensyn til hvordan de opererer . Til slutt , det er så mange variabler – fra størrelse og stil på bilen til en alder av sjåføren – at prisene er bundet til å variere enormt.. Når det er sagt , så lenge du unngår fallgruvene , bør du finne priser som er rimeligere enn noensinne, du bare trenger å gjøre noen undersøkelser.

Gode leiebil råd
1. Bestill alltid i lang tid på forhånd.
2. Bruk selskaper som henter inn priser fra de største leiebilselskapene i Spania. F.eks www.leiebilispania.no eller lignende tjenester. Da får du alltid best pris. I tillegg kan du være sikker på at selskapene du får priser av er seriøse og følger spillerreglene.
3. Tenk over på forhånd om du trenger flere en sjåfør av leiebilen. Du må hos de fleste selskaper betale en ekstraavgift for hver sjåfør.
4. Trenger du barnesete eller GPS?
5. Ta det rolig. Du er i et nytt land, med en helt annen kjørekultur og høyere fartsgrenser.

God tur

Les også
Bilutleie tips
Slik får du billigst og best leiebil
Tips om leiebil i Spania
Forbrukerrådet – Sjekkliste for leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Slik sparer du mye på leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania utenom sesongen
Leiebil i Spania? Her er noen tips om leie av bil i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.