Leiebil i Spania? – Her er noen tips om leie av bil i Spania

Tips ved leie av leiebil i Spania. Å leie bil i Spania er veldig billig i forhold til hva vi er vandt med i Norge. Men likevel er det noen spesielle ting som man bør vite når det gjelder leveringsbetingelsene av leiebil i Spania. Vi har listet opp de viktigste tingene her i denne artikkelen.

Over en million nordmenn ferierer i Spania hvert år. Mange av disse trenger leiebil til seg selv og sin familie. Med leiebil har man mye større frihet og man kan utforske vakre Spania. De aller fleste velger å leie bil som hentes på flyplassen, det er billigst og mest praktisk. I Spania er Alicante den flyplassen hvor det er mest populært å leie bil i Spania.

Tips om leie av bil i Spania

Leiebil i Spania er stort sett veldig billig sammenlignet med resten av verden. Bilene er stort sett nye og de er godt utstyrt hvis man velger leiebil fra de etablerte leverandørene.

Regler for bensin på tanken for leiebil i Spania?

Når man skal leie bil i Spania så betaler man først for leie av bilen ved reservering, deretter betaler man for en full tank med bensin hos utleier, og eventuelt ekstra forsikring. Prisen man får for en full tank bensin er ofte dyrere enn hva man ville betalt hvis man gjorde jobben med å fylle bensin selv. Det utleieselskapene tar ekstra betalt for er at du skal slippe å fylle ved henting og levering av bilen. Utleieselskap må betale noen for å fylle bensin på bilene sine, dette er noe du slipper ved denne løsningen. Leier du bil i en til tre dager og ikke klarer å bruke opp bensinen, får du hos flere selskaper et beløp i retur ved innlevering. Dette gjelder ikke alle leverandører, og dette er heller ikke et stort problem, da de fleste leier bil i Spania for en uke eller mer, og vil uansett bruke en full tank med bensin.

Hvilken leverandør av leiebil skal man bruke?

Det finnes mange tilbydere av leiebil i Spania. Det som kan være lurt er å velge en etablert leverandør som har kontor direkte inne på flyplassområdet. Det er mye enklere for deg, og du sparer tid i forhold til leverandører som først må hente deg på flyplassen, og deretter kjøre deg til hvor leiebilen befinner seg. På flyplassene finnes det en rekke leiebilleverandører. Et godt tips er å leie bil før du kommer ned til Spania. Bruk tjenester som f.eks www.leiebilispania.no , de gir deg garantert best pris fra flere av de mest etablerte leverandørene i Spania, og ellers i Europa, og dette er stort sett alltid den billigste løsningen. Da har man i tillegg mye større valgfrihet i forhold til valg av hvilken type leiebil man ønsker, og til hvilken pris.

Ekstra forsikring, trenger jeg det når jeg leier bil i Spania?

Alle leiebiler fra seriøse leverandører er kaskoforsikret, og ekstra forsikring er stort sett ikke nødvendig. Det er en egenandel ved skade av leiebil, og dette varierer fra selskap til selskap. Det er denne egenandelen man unngår ved å tegne ekstra forsikring. For de aller fleste unødvendig, men pleier man å bulke bilen, og i tillegg ikke ønsker noe ansvar så er dette en god løsning.

Hvorfor er leiebilene ofte fullbooket på sommeren?

Trenger du leiebil i Juli , August eller i andre høytider som påske og jul, da bør du bestille din leiebil i god tid på forhånd. Dette fordi det da er langt høyere etterspørsel etter leiebiler, og leverandørene vil ikke sitte igjen med mange parkerte biler resten av året, så antallet er begrenset. Bestiller du tidlig får du mest sannsynlig den type bil du vil ha til en hyggelig pris. Se www.leiebilispania.no for å sjekke priser.

Barnesete i leiebil

Politiet i Spania er veldig strenge når det gjelder sikring av barn i bil. I tillegg er bøtene høye hvis du blir stoppet, og kontroller er det mange av. barn under 12 år kan ikke sitte foran i bilen. Det er påbudt med barnester for barn under 4 år, Barnesetene du får leie med leiebilen har samme krav til sikkerhet som andre EU land.

Kan jeg ta leiebilen ut av Spania?

Det er få leiebilselskaper som aksepterer at du tar bilen ut av Spania. Dette er pga at de er redd for tyveri og at ikke bilene er forsikret for utlandet. Enkelte selskaper aksepterer at du tar med bilen til Spanias naboland mot en ekstra forsikring på leiebilen.

Leiebil Spania – Gode råd og tips på veien

Slik får du billigst og best leiebil
Bilutleie tips
Tips om leiebil i Spania
Forbrukerrådet – Sjekkliste for leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Hvordan få den beste avtalen på leiebil i Spania
Slik sparer du mye på leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania utenom sesongen


e16309008d0959bdf3e55f56365c70b062471d55d2dfba3419

Leave a Reply

Your email address will not be published.