Leiebil Barcelona

Med Leiebil i Barcelona kan du oppleve mer i ditt eget tempo. Barcelona er Spanias nest største by – og hovedstad i regionen Katalonia. Byen ligger ved Middelhavskysten nordøst i Spania, og har 1,6 millioner innbyggere. Barcelona ligger 160 km sør for den franske grensen. Fjellkjeden Collerola finnes nordvest for byen, og høyeste topp her er Tibidabo som rager 512 meter over havet. Byen ligger mellom utløpet av elvene Llobregat og Besòs.

Barcelonas internasjonale hovedflyplass heter El Prat, og ligger ca. 12 km. vest for sentrum. Dette er den nest største flyplassen i Spania. Det ligger også to mindre flyplasser i nærheten som i hovedsak er brukt av lavprisselskaper som f.eks. Ryanair. Den ene ligger i Girona, 103 km nord for Barcelona, og den andre ligger i Reus, 77 km sør for Barcelona. Trenger du leiebil er det lettest å hente denne på flyplassen når du lander. Da slipper du alternativ transport til og fra flyplassen, og det er i mange tilfeller billigere enn å hente den i Barcelona sentrum.

Tilbake til Leiebil Spania

Barcelona er Spanias viktigste havneby, en stor industiby og et viktig handelssentrum. I tillegg er byen et populært turistmål, spesielt etter byen arrangerte sommer-OL i 1992. Barcelona har middelhavsklima med milde, fuktige vintre og varme, tørre somre. Januar og februar er de kaldeste månedene med en gjennomsnittstemperatur på +10 grader. Juli og august er de varmeste månedene med +25 grader i gjennomsnitt.

Når du benytter deg av leiebil i Barcelona, anbefaler vi at du parkerer et stykke utenfor selve Barcelona sentrum og drar videre innover med et offentlig transportmiddel. Grunnen til dette er at det er masse trafikk i selve sentrum og det er veldig dyrt å parkere. Barcelona har et stort nettverk av offentlige transportmidler. Dette består av metro, buss og trikk samt noen fjellbaner og kabelbaner. Byen har også jernbaneforbindelse til hele Spania, samt internasjonal forbindelse til Montpellier, Milano, Genève og Paris. I februar 2008 ble høyhastighetstoget mellom Madrid og Barcelona åpnet. Storbyen ligger mellom to motorveier; Ronda de Dalt – som går langs fjellene, og Ronda del Litoral – som går langs kysten. Motorveiene har flere avkjøringer inn til byen.14 Tips for rimelig bilutleie i Barcelona

1. Når er det billigst med leiebil i Barcelona?
Selv om det er sesong hele året i Barcelona, er det enkelte tidspunkt hvor prisene er dyrere. Dette gjelder spesielt i hoytidene som påske og juleferien, og i sommermånedene fra juni til august. Tidspunktene utenfor dette gir veldig billig leiebil i Barcelona.

2. Bestill leiebil i Barcelona tidlig
Det lønner seg alltid å bestille leiebil i god tid innen man ankommer Barcelona Lufthavn. I Barcelona er det full sesong året rundt og det er alltid et stort behov for leiebiler. Venter du med å bestille til du lander på flyplassen, vil prisene i de aller fleste tilfeller bli mye høyere. En god regel er å bestille leiebil når man vet når man skal reise til Barcelona.

3. Hvilken leiebil er best for meg?
De minste bilene blir bestilt først, og dette er fordi de fleste tror at de minste bilene er billigst. Det ikke mange vet er at en mellomstor bil kan bli like billig som en liten bil. Husk at hele familien skal sitte godt på tur, og bagasjen skal med den også uten å måtte ha den i fanget. En annen grunn til at folk velger liten bil i Barcelona, er at en liten bil er lettere å parkere i Barcelona`s storgater.

4. Hvor er det rimeligst å bestille bilutleie i Barcelona
I de aller fleste tilfeller er det billigst å bestille leiebil til ditt opphold i Barcelona på internett innen man ankommer Barcelona Lufthavn. Du kan bestille leiebilen gjennom søkemotoren som du finner under på denne siden eller bruke andre gode tjenester som rentacarbestprice.com. Felles for disse tjenestene er at de sammenligner priser fra ledende bilutleieselskaper i Barcelona, for å gi deg best pris på leiebil.

5. Hvor skal jeg hente leiebilen i Barcelona?
Det letteste er å hente leiebilen på Barcelona Lufthavn når man lander. Da slipper man alternativ transport til og fra flyplassen, og i de fleste tilfeller er det rimeligere enn å hente bilen hos lokale leverandører hvor du skal bo.

6. Trenger du GPS og annet ekstra utstyr?
GPS, barneseter og annet ekstra utstyr er dyrt å leie med leiebilen. Ofte vil det koste mer å leie enn å kjøpe slikt utstyr nytt selv. Derfor anbefaler vi å ta med dette selv fra Norge, eller kjøpe det selv på et av kjøpesentrene på gran canaria, slik at du kan beholde utstyret til neste tur.

7. Behov for ekstra sjåfør?
Hvis du ønsker at flere personer skal dele på kjøringen under ferien i Barcelona skal man huske på to ting. Det ene er at det kommer en ekstra kostnad pr dag pr sjåfør, og det andre er at denne personen må bli med ved henting av bilen. Er ekstra sjåføren under 25 år, kan ekstra kostnaden bli større enn hva leiebilen koster for hele oppholdet.

8. Sjekk bookingbekreftelsen etter bestilling
Etter du har bestilt leiebilen er det viktig at du skriver ut bookingbekreftelsen og leser den nøye, slik at all informasjon er korrekt og at det er ingenting som mangler i bestillingen. Det er mye lettere å få endret bestillingen tidlig, enn å vente til man skal hente bilen på Barcelona Lufthavn. I vilkårene står det gjerne at du kan levere bilen en annen plass enn der du hentet den, men at du må betale en avgift. Tilsvarende står det gjerne også at du må betale ekstra hvis bilen ikke leveres med full tank. Les leieavtalen nøye. Det kan spare deg for ekstra gebyr. Planlegger du å krysse en landegrense, må du også sjekke at avtalen ikke legger begrensninger på det,

9. Betal leiebilen med kredittkort
Bruker du kredittkort når du leier bil i Barcelona, kjøper du deg ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter, om leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du kan klage på at de trekker deg ekstra for skader du ikke kjenner til. Du må først forsøke å løse saken, men når du ikke frem, så kan du gå til banken. Blir klagen avvist av banken, kan du klage til Finansklagenemnda. Du kan også klage til Forbrukerrådet om bilen er leid i Norge, eller til Forbruker Europa om du har kjøpt tjenesten i et EU eller EØS-land.

10. Ekstra forsikring eller ikke?
Sjekk hva du har før du bestiller. Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen. De koster ofte mer enn selve leien. Det unngår du ved å sjekke dine egne forsikringer før du reiser. Reiseforsikringer dekker vanligvis tyveri i bilen, men ikke skader på selve bilen. Sjekk med forsikringsselskapet ditt om førerulykkesforsikringen dekker kjøring av leiebil i utlandet. Slik kan du spare penger,

11. Dette må du ha med deg når du henter leiebilen
Dette må du ha med deg når du henter leiebil i Barcelona:

– Bookingbekreftelsen
– Pass
– Visa eller kredittkort
– Førerkort

12. Sjekk bilen for synlige skader
Når du har fått nøklene til leiebilen i Barcelona er det viktig at du sjekker bilen for synlige skader. Ta bilder og video av bilen med telefonen din, slik at du har dokumentasjon på hvilke eventuelle skader som var på bilen når du fikk den utlevert. Dette tar kun 5 minutter, men er veldig greit å ha, slik at man unngår problemer. For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Sjekk om km-standen er med i kontrakten ved overlevering. Ta bilde av den når du leverer bilen. Da slipper du uenighet om hvor langt du har kjørt.

13. Sjekk kontoutskriften
En stund etter du er kommet hjem fra din ferie i Barcelona er det viktig å sjekke at du har fått tilbake et eventuelt depositum, at riktig leiebeløp er trukket fra din konto, og at alt er slik som er avtalt ut i fra din bookingbekrefelse. Kun en ekstra sikkerhet.

14. Dine klagemulgheter hvis noe skulle gå galt
I de aller fleste tilfeller vil du ikke oppleve problemer med din leiebil i Barcelona. Men det er alltid greit å vite hva man skal gjøre hvis man får uventede problemer. Forbrukerrådet har derfor laget en egen sjekkliste ved leie av bil i Spania. Der vil du og finne god informasjon om hvordan du klager, og til hvilke instanser. Les mer om Forbrukerradet sjekkliste for leiebil i Spania

Leiebil Barcelona – Gode råd og tips på veien
Leiebil Bacelona tips
Erfaring leiebil Barcelona
18 Tips for billig leiebil i Barcelona
Barcelona i Spania
Shopping i Barcelona
18 topp severdigheter og attraksjoner i Barcelona
Klima og været i Barcelona
Tips om leiebil i Spania
Forbrukerrådet – Sjekkliste for leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Hvordan få den beste avtalen på leiebil i Spania
Slik sparer du mye på leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania utenom sesongen
Leiebil i Spania? Her er noen tips om leie av bil i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.