Leiebil Alicante

Leiebil i Alicante er både billig og enkelt. De aller fleste velger å leie en bil fra Alicante Lufthavn, slik at de kan hente bilen når de lander i Alicante, og levere den enkelt fra seg når ferien er over. Da slipper du også alternativ transport til og fra flyplassen.

Det er mange grunner til hvorfor nordmenn vil ha leiebil i løpet av ferien sin i Alicante. Har man leiebil i Spania kan man farte rundt og se områdene rundt også. Du har frihet, og slipper taxi, buss eller alternativ transport når du og din familie skal finne på noe sammen. Spania er et vakkert land, og det er mye å utforske i områdene rundt Alicante. Det finnes flotte turområder, fornøyelsesparker, badeland, strender, museer, fantastiske fjell og ikke minst nærliggende byer som er verdt et besøk. Da gir en leiebil deg frihet til å besøke det du vil i ditt eget tempo, uten bekymringer om alternativ transport.

Tilbake til Leiebil Spania11 forbrukertips for leiebil i Alicante

1. Bestill leiebil i Alicante på internett
I de aller fleste tilfeller er det mye rimeligere å bestille leiebil på internett som du kan hente når du lander på Alicante flyplass. Venter du i siste liten til du har landet i Alicante vil prisene være høyere, lavere utvalg av biler, og du må kanskje ta til takke med en leiebil som ikke passer deg og din familie på din ferie. For garantert billigst leiebil i Alicante, bruk søkeskjemaet over for å sjekke priser og bestille leiebil.

2. Bestill tidlig
Som med fly er det lurt å bestille leiebil i Alicante så tidlig som mulig. En god regel er å bestille leiebil når man har bestilt flybillett slik at alt er klart for din ferie i Alicante. Bestiller du leiebil tidlig på internett vil du spare mye i forhold til hvis du venter til tett opp mot avreise. I ferier og høytider er dette spesielt viktig da det da er mangel på leiebiler i Alicante.

3. Sørg for at bilen har aircondition
Aircondition skal da være en selvfølge i et land hvor temperaturene om sommeren kan bli høyere enn 40 grader. Men nei, hos noen lokale bilutleieselskaper kan du oppleve å få en eldre bil uten aircondition. Velger du å bestille leiebil i Alicante gjennom oss kan du være sikker på at bilen er fra kjent og stort leiebilselskap, er maks 8 måneder gammel, og har aircondition.

4. Ikke glem størrelsen på bagasjen din
Mange tror at de billigste leiebilene er de minste, dette er også de bilene det blir bestilt mest av. Det mange ikke tenker på er at hele familien skal sitte godt, og at det i tillegg skal være god plass til bagasjen. Derfor kan det vere lurt å velge en mellomstor bil med bedre plass. Overaskende nok kan det være minst like billig som en liten bil.

5. Behov for barnesete
Når du har små babyer eller barn har du behov for barneseter. Kostnaden for å leie dette er lett € 5 til 10 euro per dag. Dette er nesten like mye som man betaler for leiebilen. Et godt tips som du sparer mye på er å ta dette med hjemmefra. Da kan du bruke barnesetet på flyet som ekstra sitteplass eller sjekke det inn på flyplassen med bagasjen din. Problem løst.

6. Unge sjåfører
Unge førere under 25 år er et problem på grunn av høyere risiko. Leiebilselskapene tar mye ekstra betalt for sjåfører under 25 år. Det man alternativt kan gjøre er å registrere leiebilen på far eller mor, og deretter legge til en sjåfør under 25 år. Da sparer du mye i forhold til å registere leiebilen direkte på den unge sjåføren.

7. GPS
Ta med egen GPS i bagasjen eller kjøp den selv på et kjøpesenter i Alicante. GPS tar leiebilselskapene mye betalt for og man betaler ofte mer for GPS enn hva den koster ny i butikkene. Styr unna.

8. Sjekk avtale for drivstoff
Flere og flere bilutleieselskaper tar forhåndsbetalt for en full tank med diesel eller bensin når du henter bilen. Den prisen du betaler er noe høyere enn hvis du skulle fylt opp tanken selv. Da kan du levere bilen tilbake med tom tank. Leverer du bilen tilbake med f.eks halv tank, får du tilbakebetalt for drivstoffet som du ikke har brukt.

9. Vær forberedt og spar tid
Sørg for at du tar med deg en utskrift av din bestilling på leiebil i Alicante, reservasjonsnummer, førerkort, pass og kredittkort. Bilutleieselskapene har stor pågang og svært ofte kan man oppleve kø. Har du dette klar når det blir din tur, vil du spare tid.

9. Sjekk forholdene i bilen
Når du får tildelt en leiebil, må du kontrollere at du får riktig type bil eller prisklasse. drivstofftype, ekstra sjåfør eller ikke. Ikke aksepter en dårligere bil når bilutleie sier at de ikke har flere biler av spurte typen bil.

10. Sjekk bilen
Dette er et viktig. Selv når du har det travelt eller føler deg sliten, er det verdt å ta seg tid til å sjekke bilen nøye. Du er ansvarlig for skadene på bilen. Sørg for at alle riper og bulker er nevnt i kontrakten. Ellers kan de prøve å belaste deg for skader gjort av den forrige leietakeren. Samme gjelder for interiøret.
Bruk mobilen til å ta en video rundt bilen. Da har du bevis for i hvilken stand bilen var i når du fikk den.

11. Retur av bilen
Når du leverer leiebilen tilbake i Alicante, husk å gi beskjed om eventuelle skader, og ta video av bilen igjen for å dokumentere tilstand bilen var i når du leverte fra deg bilen. Ta og et bilde av dashbordet på bilen for å dokumentere drivstoffnivå og kilometerstand. Da slipper du ubehageligheter i etterkant, og har bevis hvis det skulle skje noe.


Leiebil Alicante
Leiebil Alicante
Nye trafikkregler for bilutleie i Alicante
Alicante i Spania er et trygt å kjøre rundt i så lenge du følger de nye reglene som er oppdatert fredag 9 mai 2014. De spanske myndigheter håndhever disse lovene så ta en titt på dem, og hver klar over at de vil gjelde for deg som kjører leiebil i Alicante også. Noen bøter er utstedt på stedet så ikke end opp med å blåse det meste av feriebudsjettet med unødvendige trafikk bøter.

  • Den juridiske alkoholgrensen er nå bare 0,5 prosent (rundt ett glass vin eller øl). Straffen for brudd på dette kan omfatte bøter og til og med fengselsstraff. Ved alvorlige brudd kan politiet beslaglegge bilen inntil etterforskningen er ferdig.
  • Barn opp til 3 år må sitte i et barnesete i baksetet på bilen som passer for deres alder og vekt.
  • Barn opp til 12 år må sitte i baksetet på bilen.
  • Mobiltelefoner skal ikke brukes mens du kjører med mindre du bruker et hands free system.
  • Fartsbøter kan være så mye som 600 euro og gjelder selv om du er  bare 1km over fartsgrensen.
  • Hvis du bryter fartsgrensen med mer enn 60% kan du få opp til 6 måneder i fengsel.
  • Sjåfør av bilen må bruke sko med stropper rundt ankelen dvs. ikke flip flops eller sko uten hel. Boten for upassende fottøy være opp til 200 euro.
  • Dagligvarer må oppbevares i bagasjerommet på bilen og ikke i baksetet. folk har vært kjent for å bli bøtelagt i det de kjører ut av supermarkenes parkeringsplasser.


Leiebil Alicante – Gode råd og tips på veien
Bilutleie tips
Leiebil Alicante tips
Leiebil Alicante erfaringer
12 Tips for billig leiebil i Alicante
Shopping i Alicante
11 Topp severdigheter og attraksjoner i Alicante
Tips om leiebil i Spania
Forbrukerrådet – Sjekkliste for leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania
Hvordan få den beste avtalen på leiebil i Spania
Slik sparer du mye på leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania
Billig leiebil i Spania utenom sesongen
Leiebil i Spania? Her er noen tips om leie av bil i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *