Lei av kulda? Kom til vakre Spania!

Vi nordmenn har som kjent alltid vært flinke til å takle kulda, både med tanke på selve temperaturen men også fordi vi ofte elsker å stå på ski og kose oss på fjellet. Problemet er at vinteren i Norge kan være veldig lang og man vil ofte i januar/februar virkelig savne varmen og sola. Vel, da kan Spania være løsningen for deg.

I januar til mars er det relativt få turister i Spania som er perfekt for deg som ikke er glad i store folkemengder og kanskje vil ha turistmagnetene for deg selv. Dette er lavsesong for de fleste byene i landet. Populære steder som Granada, Seville og Barcelona har minst turister på denne tiden av året. Du vil oppleve at prisene på flyreiser og hoteller er vesentlig lavere i denne perioden rett og slett for å få deg som turist til å besøke Spania.

Temperaturer

I februar selv i Andalucia er det stort sett ikke over 16 varmegrader på dagen på det varmeste, og kan nærme seg 0 grader på nettene. Madrid har gjennomsnitts temperatur på 7 varmegrader i februar, mens Malaga har snitt på rundt 18 varmegrader på dagtid. Du vil nok dessverre ikke kunne bade på strendene på denne årstiden med mindre du besøker kanariøyene. Det betyr ikke at det ikke er en fin tid å komme på. Du vil kunne oppleve livlige karnivaler i Madrid for å feire starten av fastetiden som i år starter 2. Mars og varer til 14 april.

Hvis musikk er din greie, er det verdt en tur til Jerez som avholder en 2 ukers flamenco festival hvert år som starter i starten av februar.

Så kommer mars måned som er da landet begynner å varme opp. Det vil fortsatt være kjølig på kveldene, men du kan få noen deilige temperaturer på dagtid. Du vil nok ikke oppleve at havet er varmt nok til å bade i ennå, men en gåtur på stranda vil sannsynligvis være ganske behagelig i løpet av denne måneden.

Festivaler

I mars begynner festivalene å gå for fullt. Du kan oppleve kulturelle festivaler som Las Fallas festival som er en høytid til ære for den hellige Josef i Valencia og området rundt. Dette foregår i fire dager i midten av mars måned. Under denne festivalen vil Valencia bokstavelig talt komme i live med fyrverkeri, krutt og bål med masse musikk og sang.
Er du her i denne tiden, vil du ikke fryse som hjemme i Norge og du vil oppleve kultur på høyt nivå, en perfekt avbrekk fra en ellers kald årstid.

I mars vil Madrid ha en snitt temperatur på rundt 10 varmegrader, mens Costa Del Sol vil kunne oppleve 19 varmegrader. Det varierer en god del i landet, men sommeren er på anmarsj.

Påsken

Hvis du klarer å drøye ferieønskene til påsken, vil du kunne oppleve at landet har en helt annen temperatur hvor å sitte på stranda eller ved bassenget er mye mer behagelig. Temperaturen i sjøen på denne tiden har varmet opp til rundt 16 varmegrader, mens du vil oppleve gjennomsnittlig 19 varmegrader i luften store deler av døgnet. Da kan Benidorm, Marbella være lure destinasjoner eller kanariøyene.
I mai måned vil temperaturene ligge på opp mot 26 grader på det varmeste i Malaga, og falle ned til rundt 19 grader om nettene. Så her er det ennå større sjanser for en skikkelig syden opplevelse i vakre Malaga, Spania.

Det er flere nettsteder i Spania som virkelig viser de lokale tradisjonelle hemmelighetene, men som ikke er oversatt slik at turistene nødvendigvis får lest informasjonen de skulle. Husk å oversette spanske nettsider så du ikke går glipp av disse hemmelighetene.

Uansett når du ønsker å komme deg vekk fra vinteren i Norge til vakre Spania, vil du alltid oppleve Spania som et vakkert land med mye å tilby. Hvis du ikke kun skal oppleve høye temperaturer og vakre strender men også vil lære deg å kjenne den lokale kulturen, vil en liten ferie til Spania året rundt bli en flott opplevelse og en fin avbrekk fra en veldig kald årstid i Norge.
Å møte de lokale, smake maten og lære – det er en opplevelse du aldri glemmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.