Legionella i Calpe

Tre britiske turister er døde etter et Legionellautbrudd på Diamante Beach Hotel i Calpe. Totalt er 14 personer smittet.

Tekst: Tom Bjørnø

Alle de døde er over 70 år og hadde kjøpt ferien sin gjennom Saga Holidays. Selskapet har nå sendt en egen ekspert fra Storbritannia. Vannprøver er tatt og alle gjestene er flyttet til et annet hotel. Den første som ble rammet var en 76 år gammel mann som døde på akuttavdelingen på sykehuset i Benidorm forrige tirsdag. Den andre ble funnet død på rommet dagen etter, og det tredje dødsfallet skjedde tordag 2. februar.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Valenciaregionenes helseminister Luis Rosado, sier myndighetene har satt i gang etterforskning, men at alt tyder på at smittekilden ligger i hotellets vanntilførsel, og at smitten har skjedd gjennom dusjen eller tappekranene på badet. Hotellet er nå stengt, men myndighetene ber om at gjester som har bodd der de siste månedene tar en legesjekk, og ber dem spesielt være oppmerksom på symptomer som likner på influensa.

Talsmannen for partiet Esquerra Unida i Valenciaregionen, Lluis Torró, har stilt spørsmålet om hvordan det er mulig at britiske helsemyndigheter visste om utbruddet før regionsmyndighetene i Valencia. Han kritiserte samtidsig myndighetene for ikke å ha alarmert befolkningen og for å ha skjult informasjon i en sak som kunne eskalert til en epidemi. Rosado forsvarer seg med at dette var et isolert utbrudd, og at det deror ikke var noen grunn til alarm.

Denne artikkelen er tidligere publisert på Aktuelt Spania sine nettsider i 2012.


Leave a Reply

Your email address will not be published.