Legenden om De gråtende barna- Poltergeist og ulykke

Legenden om uhell og ekstraordinære fenomener gikk som en farsott verden over. De gråtende barna til Bruno Amadio, alias Giovanni Bragolin, ble bannlyst. Den dag i dag er det mange som ikke tør å se barna i øynene.

Teskt: Bente Puig

Husker du maleriene av de gråtende barna som florerte på 60-70-tallet? “Los niños llorones” (grineunger) heter denne kolleksjonen med malerier som ifølge legenden bringer ulykke for de som henger bildene på veggen. Det er Bruno Amadio, alias Giovanni Bragolin, en italiensk maler, som malte disse maleriene. Lite vet vi om denne kunstmaleren, og lite informasjon er å spore opp. Det man vet er at han ble født på 1900- tallet i Venezia, at han var en konservativ fascist og tilhenger av Mussolini. I oppslagsverk heter det at han deltok i den andre verdenskrig, og at det var da han begynte å male de gråtende barna. Med disse ønsket kunstneren å sette lys på de forferdelige følgende av en krig med gråtende, foreldreløse barn. Bruno Amadio malte totalt 27 malerier i denne serien. Alle barna i hans bilder var foreldreløse barn fra barnehjem.

Etter krigen flyttet Amadio til Sevilla i Spania og bodde der i mange år før han flyttet til Madrid, og alle spor ble borte. Legenden sier at Amadio var lei av å ikke bli anerkjent og gjorde derfor en pakt med djevelen for å oppnå berømmelsen han fortjente. Etter det ble maleriene hans så populære at på 60-70-tallet ble de regnet som en skatt. Det ble trykket opp hundrevis av reproduksjoner hvert år.
Maleriene ble offer for spekulasjoner om poltergeist når et bolighus brant ned, og en repro av Amadio ble funnet i asken. Legenden sier at Amadios aller første maleri av en foreldreløs gutt ble hengende i barnehjemmet. Dette barnehjemmet brant ned til grunnen bare noen dager etterpå. Ingen overlevde brannen. Kun maleriet motsto fl ammene, og man mener at den portretterte guttens sjel ble fanget i maleriet, og etter dette skal maleriene ha bragt ulykke.

På slutten av 70-tallet spredde legenden seg til hele verden, og vitnesbyrdene om uhell fra eiere av malerier av denne serien ble flere og flere. Resultatet av dette var at ingen lenger ville ha disse maleriene på veggen, og reproduksjonene stoppet helt opp på grunn av manglende etterspørsel. Det sies at dersom du ved spesielle datoer så det gråtende barnet inn i øynene, kunne du gjøre en pakt med djevelen, og barnet ville se deg rett inn i øynene. Per i dag finnes mange av maleriene i omløp, og fortsatt er det mange som bekrefter rare fenomener og hendelser i hjem der disse maleriene befinner seg. Blant annet at barnets ansiktsuttrykk endrer seg. Mange er de som ikke tør å se barna i øynene i frykt for hva som kan skje, den dag i dag, så kjære leser, bla raskt om til neste side!

5 thoughts on “Legenden om De gråtende barna- Poltergeist og ulykke

 • January 15, 2013 at 11:47 pm
  Permalink

  Har også sånne. Tok dem ned fra veggen for snart tre år siden. Men jeg viste heller ikke at det var noe spesielt med de;-)

 • January 16, 2013 at 7:45 am
  Permalink

  Jeg og søsteren min hadde også hvert vårt på rommene våre på 70/80-tallet. Men så kom alle disse fortellingene om alt som skjedde med de som var innehaver av et sånt maleri. Jeg husker at det ble sagt at dette var malerier av barn som var blitt torturert, innestengt osv – og at det betydde stor ulykke å ha de hengende på veggen….

 • April 27, 2013 at 9:04 pm
  Permalink

  Så bilde hos noen venner. Etter det har jeg tenkt på det 24/7 i dag kjøpte jeg 5 forskjelige bilder av den serien. Å syns ennå at det er så levene 🙂

 • April 27, 2013 at 9:04 pm
  Permalink

  Så bilde hos noen venner. Etter det har jeg tenkt på det 24/7 i dag kjøpte jeg 5 forskjelige bilder av den serien. Å syns ennå at det er så levene 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.