Lær deg selv å kjenne

Vi har stor respekt for mennesker som våger å satse. Her presenterer vi Mette Lund og Torben Thøger, som har gått igang med sitt livs prosjekt. Godt oppe i fjellene mot Guadalest, finner vi ekteparet, som virkelig realiserer sine drømmer.

De fleste mennesker nøyer seg med å drømme, og det er det. I sitt “ørnerede” , Casa Musa, ønsker Mette at mennesker skal komme “å finne seg sjøl”. Her vil hun arrangere kurs som skal hjelpe deltakerne på veien videre i livet. Mette har bred erfaring som life coach, kursleder, energihealer og lærer.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Det vil bli kurs av forskjellig varighet. Man kan velge kost og losji, eller reise fra og til. Mulighetene er mange. Kombinert med kursene, kan man oppleve en gåtur i fjellet, eller eventuelt andre utflukter. Selve lokalitetene og nybygget er unikt. Her er ingen strømtilførsel, så man har gått til innkjøp av et eget kraftverk drevet av et dieselaggregat. Dette går kun i korte intervaller, for å lade opp batteriene. Fremtidsplanen er at solenergi inkluderes i løsningen. Her, midt i fredens sentrum, med panoramautsikt mot Callosa og Middelhavet, har du alle forutsetninger for å finne roen, og kanskje bli bedre kjent med den du er, mulighetene du har, og begrensninger du kan fjerne.Livet er tungt når selvtilliten er lav eller man plutselig opplever at man trenger å gjøre noe helt annet eller være med helt andre mennesker. Men det er bare du selv som kan gjøre noe med dette, både med din innstilling til livet og valgene du tar. Alt handler om å være bevisst på hvem du er. I dag er det mange mennesker som opplever en slags krise, hvor man plutselig mister selvtilliten eller blir usikker på hva som er riktig eller ikke i livet. Dette kan være tungt eller føles som en lettelse, og det hele handler om å bli kjent med seg selv på ny.
– Livet er en eneste stor reise hvor du utvikler deg, Jo mer du lærer i livet, jo flere mennesker tiltrekker du deg.

Her er noen tips for bedre selvtillit og selvrealisering:

– Jo mer du finner deg selv, jo mer positiv blir du og du får bedre selvtillit. Dette virker på omgivelsene dine og smitter positivitet til de rundt deg.

– Prøv å se lyst på livet. Positivitet er en grunnsten for et bedre liv. Selvutvikling gir deg bedre selvtillit, ikke vær redd for å såre andre som du glir bort i fra. Å hjelpe andre er bra, men ikke hvis det går for langt og det mer blir snakk om utnyttelse.

– Ikke vær redd for å bli forlatt eller stå alene, du vil alltid tiltrekke deg nye mennesker som passer sammen med deg og utvikler seg i samme retning.

– Bruk tid sammen med mennesker som er bra for deg, venner og familie som forstår deg og som du kan prate godt med. Men husk, det er grenser for hvor selvopptatt man kan være.

– Gode dialoger med venner som kan gi deg tilbakemeldinger, er med på å starte en prosess i deg selv hvor du blir bedre kjent med hvem du er og dermed utvikler bedre selvtillit.

– Det er også bra å være alene med deg selv og tankene dine. Ha ro rundt deg så du får tenke på hvem du er, hva du vil og hva som er viktig for deg.

– Prøv å se lyst på livet. Positivitet er en grunnsten for et bedre liv.Tenk over at du skal se det positive i deg selv, hold en positivitetsdagbok hvor du skriver opp alle komplimenter du mottar i løpet av en dag. Er du deprimert, tar du frem boken og blar i den.

– Hver morgen starter du med å se deg selv i speilet, ønske dagen velkommen og si til deg selv at du elsker deg. Hver kveld kan du ligge i sengen og be kroppen om en god natts søvn og samtidig takke for en god dag.

– Du lærer å se ting på ny og få bedre selvtillit gjennom coachingkurs eller å lese bøker. Husk at det er forskjell på personlig utvikling og terapi.

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 5 i 2009.
Leave a Reply

Your email address will not be published.