La PlantaCión

Én kilometer utenfor Finestrat sentrum finner vi en fjellverden så vakker og fredelig at en skulle tro en var milevis fra Benidorms strender og byliv. Rett oppunder fjellet Puig Campana ligger La Plantación, det perfekte feriestedet med utsikt over hele Benidorm.

Tekst og foto: Bente Puig

La Plantación er et lite familiedrevet hotell og restaurant beliggende langs CV 758 i Finestrats fjellverden, kun 10 minutter fra Benidorm sentrum. Ved innkjøringen til La Plantación åpenbarer seg et paradis i form av et vel anlagt parkanlegg og et gedigent hus i kolonial stil, som hentet ut fra Hollywood-produksjonen “Mitt Afrika”.

Vi blir møtt av stedets eiere Angela og Dino som velvillig viser oss sin fantastiske eiendom på 20 mål. Vår egen lille hagefl ekk hjemme blir liksom litt stusselig i forhold til denne drømmen av en hage. Det blomstrer i alle kriker og kroker, palmene svaier og vannet klukker i anlagte fontener, mens Buddhafigurer minner om avslapning i rolige omgivelser.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Huset er i kolonial stil, sier Angela og bekrefter at det 2000 kvadratmeter store huset er en kopi av huset som ble brukt under innspillingen av nettopp “Mitt Afrika”. En stor overbygget porche i andre etasje blir solid holdt på plass av gedigne tømmerstokker. Detaljene er mange ved denne eiendommen. Vi legger spesielt merke til den store inngangsdøren i treverk. Den er ikke mindre enn fire hundre år gammel, kan vertskapet fortelle. Det er tydelig at paret liker antikviteter. I inngangspartiet og i restauranten står fl ere antikke objekter fra skatoller til malerier og pyntegjenstander, blandet med nyere stil. Restaurantens bar er nybygget i moderne stil som en kontrast til den koloniale stilen ellers.

Vi nyter er drink på stedets terrasse. Det lyder svak musikk over stereoanlegget og utsikten er upåklagelig. Å sitte på terrassen er som å være i en stor bambushytte. Store bambusrør og bast holder solen ute. Vannfontenen klukker i det fjerne, og freden råder. Hverdagens stressnivå og forrykende blodtrykk, ja, de har ikke annet valg enn å balansere seg ned på et normalt nivå her på La Plantación.

Stedet er ideelt for arrangementer, selskaper og brylluper. Vi kan bare forestille oss evenementet, blant blomsterhager og pergolaer. Til og med et eget alter finnes her, med altergang og alt som hører til av romantiske innslag. Vertskapet bedyrer oss at brylluper er deres spesialitet, og at de tilrettelegger individuelt ned til hver minste detalj. Men man er ikke nødt til å gifte seg for å oppleve La Plantación på nært hold. Stedet har en fantastisk restaurant, og maten er en kulinarisk opplevelse til en overkommelig pris.

De serverer menyer fra 18€. Og ønsker man en romantisk helg, så har stedet både rom og suiter tilgjengelig. Alle rommene ligger i tilknytning til svømmebasseng og terrasse. Hvert rom har også egen liten hageflekk og privat inngang. La Plantación er det perfekte sted for et avslappende avbrekk fra hverdagen!

For mer informasjon, se: www.laplantacion.com eller ring: 965 878 715 el. 618 508 636 (de snakker engelsk).


Leave a Reply

Your email address will not be published.