“La Passió de Altea” for 33. året på rad

Reklameplakaten til den årlige teateroppsetningen «La Passió de Altea» ble presentert i kulturhuset i Altea fre-dag 17. januar. Det er kunstneren Den-nis Besó Bru som har malt bildet som pryder plakaten. Maleriet illustrerer Jesus Kristus siste dager.

Tekst: Bente Puig

– Jeg begynte å tegne skissen til dette maleriet ved et besøk i Louvre-museet. Jeg beundret de religiøse maleriene fra 1700-tallet, og når jeg begynte å skissere la jeg merke til at kunstnerne alltid malte italienske og franske byer som bakgrunn. Jeg tenkte: “hvorfor ikke Altea?…”, uttaler Bru til espa-ña24. – Maleriet er et oljemaleri på lerret med målene 60x40cm. Kristus har et ansiktsuttrykk som formidler smerte, men ikke lidelse, det finnes ikke blod i maleriet. Kristus skotter lett opp mot himmelen, det er en trist dag, himmelen er blå med lette skyer.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

En solstråle ligger over Altea og lyser opp Kristus ansikt som et Guds lys. Maleriet er lakkert med en type lakk de brukte på 1700-tallet, som gir det nostalgiske preget til de store mes-trene, sier Bru og avslører at model-len for maleriet er skuespilleren som i 2010 hadde rollen som Jesus Kristus.

Fremføringen av “Passió de Cristo” startet allerede i 1980 av den lokale teatergruppen Pla i Reves, som har satt opp stykket hvert år siden da med et opphold i 2011 grunnet kommunens økonomiske krise. Gruppen kommer dog sterkt tilbake i år med en oppset-ning med over 200 skuespillere. Styk-ket, på 75 minutter, settes opp i Palau de Altea 16. og 17. mars. Dette er en av Alteas store kulturbegivenheter og stolte tradisjoner.
Leave a Reply

Your email address will not be published.