La Liga er mer enn Atlético, Real Madrid og Barcelona

La Liga er nå 12 runder gammel og i helgen var de flestes øyne rettet mot lokaloppgjøret i Madrid. Storstjernen Cristiano Ronaldo fornektet seg ikke og lagde hat trick i det som ble historiens siste lokaloppgjør på Vicente Calderon – hjemmebanen til Atlético Madrid. Dette var en seier som smakte ekstra godt, ettersom den aller største tittelrivalen Barcelona bare klarte 0–0 hjemme mot Malaga.

Spansk fotball er allikevel mer enn disse tre storklubbene, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på noen av de andre lagene du kan følge i verdens beste fotballiga. I tillegg til å få med deg lag i europeisk toppklasse kan du også oppleve spennende byer og kulturdestinasjoner som Bilbao, Sevilla, Valencia og San Sebastian.

Opplev fotball og paella i Valencia
Valencia er blant Spanias vakreste byer, og den flotte beliggenheten sørøst i landet sørger for behagelige sommertemperaturer fra begynnelsen av april til begynnelsen av november. Vintrene er også milde, og byen har en rekke severdigheter å tilby besøkende. Avstanden til både Madrid og Barcelona er veldig kort med lyntog, noe som gjør at byen kan besøkes på dagstur hvis du oppholder deg i en av disse metropolene. I tillegg er det meget kort vei til Alicante, som er en populær helårsdestinasjon for mange nordmenn.

Vi anbefaler allikevel at du overnatter på et av Valencias mange billige gjestehus, og du bør absolutt få med deg en Valencia-kamp hvis du er i byen. John Carews gamle klubb har fått en tung start på årets sesong i La Liga, noe som betyr at du får gode odds hos bet365 for at laget skal begynne å vinne kamper igjen. Valencia har utvilsomt potensial til å være med å knive om den siste mesterligaplassen på lang sikt, og akkurat nå får du godt betalt for å markere av for seier til et underpresterende Valencia på oddskupongen din.

Opplev Bilbao og Baskerland
Klimaet er noe kjøligere i den nordlige delen av landet i løpet av fotballsesongen, men Athletic Bilbao har fått en grei åpning på sesongen med 20 poeng og en foreløpig syvendeplass på tabellen. I Bilbao kan du blant annet oppleve det berømte Guggenheim-museet og mye annen kunst og kultur. Et stykke lenger øst ligger San Sebastian som har en av Spanias beste bystrender. Det lokale fotballaget Real Sociedad har også fått en meget god start i La Liga, og ligger foreløpig på femteplass. Kanskje blir det Champions League i Baskerland neste sesong?

Rojale Sevilla
Denne sørlige byen kan skilte med to toppserielag og en av Spanias flotteste katedraler. I tillegg er det kongelige palasset Real Alcázar definitivt verdt et besøk. Sevilla er utvilsomt storebror blant byens to fotballag, men i de to årlige lokaloppgjørene kan selvsagt alt skje. Real Betis har rykket en del opp og ned de siste årene, men 14 poeng på 12 kamper gjør at de er i rute til å klare seg. Sevilla ligger på en imponerende tredjeplass, og er også kvalifisert for Mesterligaen i år ettersom de vant Europa League forrige sesong.

Leave a Reply

Your email address will not be published.