«La italiana» fikk besøk av CashMob i Benidorm

A Pina er blomsterdamen ved Elche-parken i Benidorm som alle kjenner som «la italiana». Overraskelsen var stor når «cash mob» forærte henne et besøk nylig. «La italiana» har drevet den lille blomsterbutikken helt siden hun kom til Spania for nærmere tretti år siden.

Tekst: Bente Puig

De siste årene er det mannen som i hovedsak har drevet butikken da la italiana selv kjempet mot kreft. Mannen døde plutselig, og den 66 år gamle kvinnen måtte igjen regentere blomsterbutikken. Istedet for å søke om alderspensjon, må
kvinnen kjempe i flere år til for å kunne betjene parets huslån på 140 000 euro.

Den blide damen fikk sitt livs overraskelse da en gruppe mennesker tilknyttet bevegelsen «CashMob» nylig besøkte den lille blomsterbutikken. Formålet til denne gruppen er å hjelpe små lokale forretninger i disse krisetider. Måten de gjør det på er å utlyse via nettet et besøk i en bestemt butikk til avtalt tid, der frivillige gjør et kjøp av den størrelsen en selv ønsker – et såkalt solidarisk kjøp.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

«La italiana» kunne ikke tro sine egne øyne da gruppen inntok butikken og handlet velvillig. Etter de solidariske kjøpene ble det tatt gruppefoto uten mere oppstyr eller forklaringer før hver og en gikk til sitt. Blant de solidariske befant seg rådkvinnen for handel og økonomi i Benidorm, María Jesús Pintó, som hadde fått nyss om avtalen via nettet og møtte frivillig opp. Ønsker du å bidra til å hjelpe den lokale handelsstanden, ta en kikk på www.cashmob.com for å se hvor og når neste solidariske kjøp kan gjøres.
Leave a Reply

Your email address will not be published.