La Fauvelle det perfekte stoppested til og fra Spania

Ved en ren tilfeldighet ble vi gjort oppmerksom på at vi kan finne et ”norsk” sted å overnatte på vår ferd mellom Costa Blanca og Norge. Og det er ikke et hvilket som helst sted. Sverre W. Hartmann og Sigurd Eltvik grov dypt i lommene ved å kjøpe en gammel eiendom utenfor Thuir, nær Perpignan, i 2001. Da hadde de holdt på med strategi og kompetanseutvikling på høyt nivå i 20 år, gjennom selskapet Strategica. Ta en pause…

La Fauvelle er et sjarmerende norsk hotell i Languedoc Rossillion rett utenfor Perpignan. Barcelona er bare to timer unna med bil, og til Costa Brava kysten bruker du bare en snau time til. La Fauvelle er det perfekte stoppested på vei til eller fra Spania, der du kan nyte vårt herlige saltvannbasseng og 26 mål naturtomt ved Pyreneenes føtter. Den sjarmerende landsbyen Thuir med flere restauranter og barer er en ti minutters spasertur fra oss, hvis du ikke velger å spise middag hos oss. Og har du ikke sett Picassos og Matisses favorittby Collioure, bør du oppleve den når dere likevel er på La Fauvelle. Hvorfor ikke unne deg noen dager i ro og fred på La Fauvelle?

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Selv om stedet egner seg ypperlig til konferanser og kurs, ønsker man mer enn noe at også privatpersoner skal stikke innom ”La Fauvelle”. Stedet er fantastisk, og gir deg mulighet til virkelig å senke skuldrene. Det skyldes ikke minst, takket være daglig leder Mario de Sousa Rego, som vet å tilfredsstille alles ønsker, og som gir gode tips for å utforske Languedoc Roussillon. Når man kommer til ”La Fauvelle”, kommer man på en måte ”hjem”, og trolig vil du komme tilbake neste gang du er forbi også.

Mario forteller at mange blir så fascinert over stedet, at de velger å bli både to og tre dager mer enn de først hadde tenkt. Nå er ikke det noen selvfølge, for ordreboken fylles fort opp. Droppinn er ikke å anbefale, ring først. Se for øvrig annonsen i Aktuelt Spania. ”La Fauvelle” er som sagt et svært spesielt og sjarmerende sted, langt mer enn et ordinært stoppested. Mario, som opprinnelig er portugiser, snakker utmerket norsk etter langt opphold i Norge. Etter at de norske investorene kjøpte stedet i 2001, gikk man i gang med en storstilt ombygging, men uten at det historiske særpreget er forstyrret.

Skallet utenfor er det samme, men inne er det ganske annerledes enn det var. Og hva var det? Jo, produksjonslokaler for de berømte vannpumpene man finner på gamle landsbytorv. Franskmannen Pierre Fauvelle, kjøpte nemlig stedet i 1840, og bygde ca 700 kvadratmeter med bolig- og produksjonslokaler på en tomt av gammel klosterruiner. De berømte pumpene, heter forøvrig ”fauvelle” på fransk. Der stuen, med en enorm peis ligger og med seks meter under taket, produserte Pierre Fauvelle for 160 år siden vannpumper. I det andre produksjonslokalet finner man en moderne matsal og et kjøkken. Det viktigste oppholdsstedet er imidlertid patioen, der måltidene blir servert, så lenge været tillater det.

Og med 300 soldager i året er ikke det så vanskelig. Seminarlokalet er på sin side funnet plass i et gammelt kapell. Selve hotellbygningen er nytt, og rommene er store og av bedre standard enn man vanligvis finner på steder med priser på samme nivå. Trådløs internettilgang er mulig. Har du kjæledyr, er det ingen hindring. Se for øvrig på bildene og nyt stemningen. Du trenger ikke mer enn 20 minutter fra motorveien, før du svinger inn på gårdsplassen. Ta av på motorveien mot Perpignan Sud, retning Thuir og Castelnou. Veien er godt skiltet. Først kommer du til lille Thuir, hvor man for øvrig godt kan ta en kveldstur. Kjør gjennom Thuir og følg skiltingen til Castelnou. ”La Fauvelle” finner du på høyre side av veien, følg husnummerne. Innkjørselen kommer brått på deg, så ta det med ro og bruk øyene. En GPS er for øvrig et godt hjelpemiddel, når man leter etter adresser.

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2010.


Leave a Reply

Your email address will not be published.