La Creueta – en helsehistorie fra Villajoyosa i Spania

Jeg hadde dukket hode under vannflaten i badekaret for å skylle håret, og ørene fylte seg som vanlig med vann. Men i det venstre øret rant ikke vannet ut igjen. Vann bak en propp av voks er verdens beste lyddemper, og jeg som har et musikerskadet høyre øre, ble nesten døv.

Tekst/Foto: Middelhavetsperle.com

Febrilsk jobbet jeg bomullspinner innover i øret for å vekk elendigheten. Men etter et dusin bomullspinner var jeg mer døv en noen gang, og hadde attpåtil fått vondt i øret av all pirkingen.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Som vanlig drakk jeg kaffe på kafeen på hjørnet av kirkeplassen, og skjønte etterhvert at her måtte det mer en bomullspinner til. Hæh?, sa jeg sikkert tyve ganger og lente meg med det beste øret mot den som snakket.

Så da ble det legesenteret på La Creueta neste. Jeg gikk rett opp, og fortalte om problemet i resepsjonen. Jeg ble henvist til venterommet, og etter fem minutter kom jeg inn til legen. Han sjekket begge ørene, satte på en vannkoker, blandet et såpevann, dekket meg til og satte igang.

Med en sprøyte som ser ut som den kommer fra et torturkammer, sprutet han såpevannet inn i øret. En gang, to ganger, og så plutselig en eksplosjon av lyd da den tredje dusjen løsnet proppen og badevannet rant ut!

De tørket meg som om jeg var en baby, og jeg gikk til skranken og betalte – 20 euro. Hele turen og besøket hadde tatt meg 20 minutter, og jeg kunne igjen si noe annet en hæh nå jeg snakket med folk.

La Creueta er privat, og burde vel som sådan være litt suspekt for meg som nordmann. Men den er ikke det. På klinikken ordner de enkle og vanskelige ting på en måte som gjør at jeg føler meg trygg. Og med en gang.

Jeg hadde fått gjort dette på Stange og. Men det hadde kostet fire hundre i drosje til og fra toget, seksti på toget, en halv time gange, et par timer på venterommet i tillegg til 270 kroner i konsultasjon.

Det er mye bra i Villajoyosa, men helsevesenet tar kaka idag. 20 minutter inklusive reise og 150 kroner, er bare av en annen verden. Hva skal jeg med et paradis, når jeg har det slik?

Denne artikkelen er levert av bloggen Middelhavetsperle.com.
Leave a Reply

Your email address will not be published.