Kystens dyreparker Costablanca

Velger man å feriere eller oppholde seg på Costa Blanca i kortere eller lengre tid, velger man samtidig et av de mest komplette feriesteder i hele verden. Med Alfaz del Pi som utgangspunkt har man alt innen rekkevidde.

Det er mange eksotiske dyr her på kysten, mangfoldet er enormt. Det vil si hvis man går bort fra naturen et øyeblikk og inn i en de mange dyre- og safariparkene du finner i området. Elefanter og sjirafer, apekatter og bjørner, over vann og i luften, innsekter og slanger, så og alt du kan forestille deg finnes her.

Terra Natura
Dette er parken som finnes både i Benidorm og Murcia, i to ulike versjoner hvor Benidorm fortsatt er den største. Dette er flotte kommersielle parker, med show og restauranter. Allerede ved inngangen får man stemning når eksotiske musikanter spiller opp for dem som står i billettkø. Den samme gjengen dansere og musikere møter man flere ganger rundt i parken, hvor de lager små oppsetninger og show.

Terra Natura eies og drives av dyrevernere. Det er non-proft til tross for den kommersielle og proffe fremtoningen. Formålet er miljøvern og dyrebeskyttelse med utrydningstruede dyrearter som spesialfelt. Du kan, via deres hjemmesider, fjernadoptere dyr som flodhest, sibirsk tiger og mange fere dyr som er i parkens program. De har også et stort laboratorium i Benidorm, The Biological Station, som er et resultat av samarbeidet mellom Terra Natura Foundation, Universitetet i Alicante og
det latinamerikanske senter for Biologisk mangfold (CIBIO).

Parken er profesjonell og mangfoldig. Mange flotte spiseplasser, indianere som gjennomfører en spesiell fugledans svevende høyt over bakken og elefanter, løver og krokodiller og mange, mange flere dyr.Aitana
En annen opplevelse blir det å besøke Aitana som er en safaripark 1000 meter over havet! Her kommer man opp i et steppelandskap med riktig mange, store dyr. Spennende er det å kjøre helt opp i snuten på løver og tigere som ligger og døser i solen, enda mer spennende er det å få lov til å gå ut blant sjirafer og elefanter.

Dyrene er tamme, ekstremt tamme og man kan stryke på elefantene, dukke for den gedigne heisekranlignende sjirafhalsen som sveiper over hodet på deg, gå blant
hjortedyr og sebraer. Parken har restaurant ved inngangen og også noen få dyr man kan beskue utenfor denne. Få plasser kan man komme nærmere dyrene enn her.Rio Safari Elche
På veien mellom Santa Pola og Elche, finner vi en annen flott park. Rio Safari er ikke bare en dyrepark, her fnner du vannsklier også. Det er et lite tog som tar deg med rundt og ser på dyrene og et morsomt elefantshow med dansende elefanter og barbering med snabelen.

For den som oppholder seg syd på Costa Blanca er denne parken et must og det er ikke så aller verst pris på den heller 20€ for voksne og 15€ for barn under 12 år. Med eget piknikområde, kan dette være et rimelig alternativ til en heldagsutfukt for familien.

Vergel
Lengst nord på kysten finner man en annen safaripark, El Vergel. Dette må sies å være den komplette safaripark med aktiviteter for liten og stor. Besøket i parken starter med en obligatorisk kjøretur blant afrikanske og bengalske tigre. Vel ute av rovdyrenes savanne går ferden videre til fots. Her kan man se dyr i bur, men også gå fritt blant koselige husdyr som geiter, ponnier, små svarte griser, alle svært tamme selvfølgelig.

I programmet man får ved inngangen er en grei oversikt over parken og dens showtider. Det arrangeres både papegøyeshow og sjøløveshow. Og for de som er riktig modige kan man avfotograferes med en snoende boa rundt halsen. For å få den riktige safarifølelsen arrangeres det ridning på dromedarer. Dette er parken over alle parker for de minste. Her finnes lekeområde i forbindelse med piknikområde og restaurant. Det er faktisk hele tre spisesteder å velge mellom, et burgerkjøkken, en a la carte og en med selvbetjent bufet. I tillegg har parken en egen innsjø hvor man kan leie robåt, eller man kan kjøre det lille ”tertittoget” rundt den vakre innsjøen.

Mundomar
Havets verden fnner du i Benidorm. Her er det en flott park med et spektakulært delfinshow. Vakrere underholdning skal man lete lenge etter. Delfiner er fotte, smarte og grasiøse, jada, men om sommeren er det profesjonelle synkronsvømmere i vannet sammen med delfnene, da blir det minst dobbelt så fott (Kun om sommeren).

Sjøløveshow og papegøyeshow, flamingoer og pingviner og masse annet får man med seg på et besøk til Mundomar. Her er det ikke lov å ha med seg mat inn i parken, men til gjengjeld er det gode muligheter for å få seg mat av forskjellig slag innenfor området.

Leave a Reply

Your email address will not be published.