Kunstterapi – Nina Victoria åpner dørene

Nina Victoria stagnerte i arbeidslivet og valgte å satse fullt og helt på kunsten. Nå åpner hun dørene for folk som ønsker å se hennes arbeider eller slå av en prat en søndags aften.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Solen titter opp i horisonten av et azurblått Middelhav. Rolig stiger den for å varme folk og land. Slik er Nina Victorias morgenstunder mens hun nyter kaffen på terrassen og planlegger dagens gjøremål. Et privilegium for enhver og en enorm inspirasjonskilde for vår norske kunstnerinne.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Den nydelige uteplassen under løvtrærne er pyntet med blomster, planter og fargerik kunst. Med det blå Middelhavet i bakgrunnen kan det ikke bli mer eksotisk. Bildet er som tatt fra en bok og gjenspeiler drømmen om en kunstnertilværelse i Spania. Nina gjorde det mange ikke tør; å følge drømmen hele veien til oppfyllelse.

Etter mange år i arbeidslivet fant jeg ut at jeg ville satse fullt og helt på kunsten, sier Nina Victoria som er utdannet kunstterapeut og psykoterapeut. Hun deler gjerne sine kunnskaper og skaperglede med andre, og holder jevnlige kunstterapikurs for små grupper. Jeg har en gruppe nå. Det er kjempegøy å se prossessen og fasene de går gjennom, sier Nina som setter fokus både på den skapende prosessen og det estetiske uttrykket, og lar dermed eleven selv skape forbindelse mellom det bevisste og det ubevisste.

Det er nemlig det kunstterapi handler om; å bruke skapende kraft til å fremme fysisk, mental og følelsesmessig helse. Nina understreker at du ikke trenger å ha erfaring med kunst på noen måte, for tilnærmingen vil skje ut fra hvert enkelt individs utgangspunkt. Er du for eksempel et menneske som har vanskelig for å uttrykke følelser, vil den kunstterapeutiske tilnærmingen åpne for verbale og nonverbale uttrykk og dialog med terapeuten.

I Norge brukes kunstterapi med gode resultater i barnehage, grunnskole og videregående skole. Nina Victoria har god erfaring med kunstterapi for barn. Det kan være helt friske, sunne barn eller barn med lærevansker, språkvansker, barn i sorg eller barn med ADHD, sier Nina Victoria.

Flere kunstgrupper fra Norge kan melde om særdeles gode resultater på denne type elever. Mange barn med konsentrasjonsvansker viser ingen tendenser til dette når de driver med kunst. Å delta i en malegruppe er noe som både voksne og barn setter pris på, og har både glede og nytte av.

Ønsker du å komme i kontakt med Nina Victoria kan hun treffes på telefon: 685 630 060

Åpent hus
Hver søndag kl. 18.00 holder Nina Victoria åpent hus, der du kan se hennes kunst. Terrassen på gateplan blir arena for billedkunst. Her kan du sette deg ned, nyte kunsten, en kopp kaffe og en nybakt ostekake. Og kunstverkene er selvfølgelig også til salgs. Møt opp i Calle Poniente 34, ved parkeringsplassen nedenfor gamlebyen i Altea.


Leave a Reply

Your email address will not be published.