Korte og langsiktige resultater med blogging

Uansett om du har blogget i fem år eller fem dager så er det viktig å ta en pause og legge kortsiktig og langsiktig plan for bloggen din.  Ettersom veksten av blogger om ulike temaer skyter i været, så er det viktig å ta nødvendige steg for å bli den beste bloggen innenfor det temaet du skriver om. Konkurransen blir hardere og det skal mer til å holde seg i toppen en tidligere.

Som de fleste andre ting i livet så er det å sette seg mål et viktig hjelpemiddel for å vite hva man vil, og hva man ønsker å oppnå. Det samme gjelder for bloggen din. Sett bade korte og langsikte mål som vil fungere som en guide, og hjelpe deg til å vite hva de neste steg er for suksess. Å hele tiden vite hvor man skal med bloggen sin er viktig for at du skal kunne klare å holde fokus.

Du vil vite at bloggen din er en suksess når du oppnår de mål som du har satt for deg.

Kortsiktige resultater og mål:

Det handler om de daglige, ukentlige og månedlige mål som bloggere setter for sine blogger. Disse viser rutiner for oppdateringer og vedlikehold av bloggen. Mål i forhold til antall besøkende og medlemmer av nyhetsbrev, og rutiner om blogginnlegg, bloggkommentarer osv. Det kan også være kortsiktige mål i forhold til hvor mye man skal tjene på bloggen sin daglig, ukentlig eller månedlig.

Langsiktige resultater og mål:

Uansett hvilken nisje eller tema du skriver om på bloggen din, så bør du ha en grei oversikt over respekterte blogger innen for temaet du blogger om.

 • Har du lurt på hvorfor disse bloggene hele tiden blir omtalt av andre blogger og nettsider?
 • Hvorfor er de så populære blant andre bloggere og lesere på Internett?
 • Hvorfor får disse bloggene mange bloggkommentarer og retweets fra leserne?

En av de mest tydelige grunnene er at de tilbyr kvalitetsinnhold til sine lesere som gir dem noe av verdi, og som de ønsker å dele med andre. Men den største grunnen til at blogger med stor popularitet har suksess over tid, er at de genererer mye trafikk til bloggen sin ved å alliere seg med andre bloggere og nettsider.

Etablere forhold til utvalgte lesere. Bli venner og opparbeide et godt forhold gjør hele forskjellen. Ha en samtale med dem på telefon, del ideer gjennom email eller sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og Youtube.

Jo mer synlig du blir, jo større er sjansen for å tiltrekke seg mye relevant trafikk til bloggen din daglig.

Husk at: Du kan ikke forvente å bli populær over natten. For en langsiktig bloggsuksess er det viktig å sette seg mål.

Hva nå enn dine mål er, så se etter disse tydelige signalene som forteler deg at du er på riktig spor, og at din innsats betaler seg.

 1. Antall medlemmer av nyhetsbrevet ditt eller antall besøkende øker daglig
 2. Nye innkomne linker fra kvalitetsblogger eller nettsider
 3. Jevnlig økning i antall bloggkommentarer fra dine lesere
 4. Økning i PR og sidevisninger
 5. Å oppnå mål som du har satt deg for bloggen din.
 6. Henvendelser fra media, bloggere, annonsører som ønsker dine råd eller tjenester.

Hvis du er i planleggingsstadiet så husk å sette deg mål som er realistiske, oppnåelige og som skaper verdi for bloggen din. Begynn med små mål, og etter hvert som du oppnår disse øk kravene for deg selv og bloggen din.

2 thoughts on “Korte og langsiktige resultater med blogging

 • August 31, 2010 at 2:24 pm
  Permalink

  Nok et flott blogginnlegg! Takk for gode tips 🙂

 • February 18, 2011 at 8:09 am
  Permalink

  Hei.
  Jeg finner utrolig mye god og nyttig info på denne bloggen. I et hav av dårlige og lite informative tips-til-blogging-sider er denne en absolutt høydare.

  Kan du svinge innom bloggen min og gi tilbakemelding på den? Jeg lurer på hvordan den oppfattes av mer proffe bloggere.
  Er den bærekraftig som musikkblogg?
  Hva må eventuelt gjøres for å forbedre den?

  Til slutt lurer jeg på om du vet hvordan man får flyttet bloggen sin fra wordpress.com til .org. Er jeg nødt til å starte på scratch hvis jeg emigrerer til .org?

  Her er link til bloggen min: http://krakelurium.wordpress.com/

  Setter stor pris på tilbakemelding. Hvis du ikke synes du finner et passende innlegg å kommentere, men heller vil gi en generell tilbakemelding, så send meg gjerne en mail: hrkrakel@hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.