Korrupsjonssak etter korrupsjonssak…..

Ja, da suser det i serken igjen etter at Luis Bárcenas, PPs betrodde økonom igjennom tidene nå er satt under lupen i enda en ny korrupsjonsskandale.

Tekst: Nina Victoria Berg

Han ble også satt i sammenheng med Gürtel-saken, som fremdeles ruller og går i rettslokalene i Valencia. Men han ble her ”frikjent”, med full støtte fra alle sine partifeller, noe som i dag er totalt forandret. Nå skys han som pesten. Ingen vil relatere seg verken til ham eller til informasjonen om grov korrupsjon, som for hver dag blir tydeligere og tydeligere. Det har blant annet kommet frem at han fortsatt benytter et eget kontor i Madrid, i tillegg til at han har bil med sjåfør til disposisjon.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Det sies også at han fakturerer EUR 350 pr time. Alt dette har han benyttet seg av, frem til mandag 21. januar , da all denne informasjonen ble offentliggjort via alle spanske TV-kanaler. Selv om han har vært under etterforskning for grov korrupsjon tidligere, har han fortsatt i sine verv, bare uoffisielt. Bárcenas har igjennom de siste 20 årene vært en av støttepilarene i PP, og tatt seg av partiets økonomi. Selv om han har holdt en lav profil, har han vært vel ansett og godt likt av alle sine partifeller, og det er kanskje ikke så rart.

Når det nå rakner rundt ham og hans partifeller, forstår man at det har vært og er et stort nettverk helt opp til PP s partiledere igjennom mange år, som har misbrukt både partiets og folkets penger. Ikke bare har de ført penger ut av landet, men også investert gjennom hemmelige foreninger/stråselskaper, uten å melde fra til kemneren, noe som for alle andre medfører strenge straffer og fengsel. Da señor Peñas, en av PPs tidligere del-egater, konfronterte sitt eget parti og anmeldte det for korrupsjon (ref. Gürtel-saken), ble han frosset ut. Men han stod på sitt, og fortalte pressen at han kunne bekrefte at det har foregått, og fortsatt foregår en utbredt utlevering av konvolutter med svarte penger utover de faste lønningene.

Etterforskning av denne saken holder på fremdeles, og Peñas ble løst fra alle sine verv. Alle har selvfølgelig nektet for disse påstandene, og dekker over Peñas’ beskyldninger. Men det blir nå for hver dag vanskeligere for partiet å dekke over noe som helst, for nå har pressen og rettssystemet kommet over fakta og bevis på at penger er ført ut av landet. De har også funnet ut at PP har en hemmelig konto i Sveits. I tillegg har de også funnet ut at en tidligere PP-politiker har kjøpt seg en stor farm i Argentina på over 33.000 hektar hvor det jobber mer enn 1.700 personer med sitrusproduksjon. Når man undersøker eierforholdene til denne farmen, finner man at det gjennom organisasjonen ICO er ført ut mer enn EUR 18 mill. siden 1997, og at både Aznar og flere PP-topper har investert i denne farmen. Til og med den sveitsiske banken har investert i denne organisasjonen, som til i dag har vært hemmelig. Nå da det riktig brenner rundt PP og dens topper, blir det hevdet fra øverste hold at dette er gjort av enkeltmennesker i partiet, og at det har absolutt ingenting med selve partiet å gjøre. Så får vi jo bare se hvor lenge de velger å holde på, og hvor dumme de tror velgerne egentlig er.

Tidlig mandag morgen den 21 januar ble det observert en stor hvit varebil som kjørte fra kontorlokalene til Bárcenas i Madrid. Hva denne varebilen inneholdt kan man bare undre seg over, for ingen vil svare på spørsmålene til pressen i den forbindelse, ingen har noe med det og ingen vet… Det må imidlertid sies at det ikke nød-vendigvis er noen partier som er bedre enn andre, alle har svin på skogen og det er vel der det virkelige problemet i spansk økonomi ligger. Det er ikke det at Spania ikke har penger, nei det er det at pengene og makten lig-ger i gale hender. Så det er bare å håpe at alle disse skan-dalene får konsekvenser for de som ut-fører dem. Og det ser faktisk ut til at det er dette som skjer nå. Og det er da en fin begynnelse på dette nye året. Så da er det vel bare å vente i tålmodighet til sannheten kommer for en dag, så glem ikke å følge med………….Leave a Reply

Your email address will not be published.