Konsert for en utvalgt forsamling

Julio Eglesias heter den kjente spanske smørtenoren som startet sin sangkarriere i Benidorm. (Husker noen Book Jensen?) Nå har Ekvatorisk Guinea, et lite land i Vestafrika, hatt besøk av Julio Eglesias, som har holdt privatkonsert for diktatorens sønn.

Tilstede var alle regjeringens ministere med deres fruer og presidentene fra Ghana og Zimbabwe også med fruer. Kuvertprisen for denne middagskonserten lå på 750 Euro pr. plass. Konserten ble holdt i palasset til diktatoren i hovedstaden Malabo. Den spanske avisen EL PAIS har reagert meget sterkt på denne konserten og skriver at diktator Teodoro Obiang har en fengselsordre mot seg, utstedt av fransk politi og Interpol. Obiang er anklaget for tyveri av offentlige midler, tillitsbrudd mot borgerne og vasking av penger. EL PAIS mener derfor at Julio Eglesias ikke burde dra dit og synge.

Equatorisk Guinea er et meget rikt land med store oljereserver. Allikevel lever en stor del av befolkningen i fattigdom. Man regner med at diktator Obiang har rundt 600 millioner Euro i banken i Sveits.

Det har vært sterke reaksjoner både i Facebook og på Internet mot Julio Eglesias reise til Ekvatorisk Guinea. Før han dro forsøkte Human Rights Watch å få ham til ikke å reise. Men selv sier sangeren at han var helt uvitende om at Theorín Obiang hadde noen problemer. Ingen hadde fortalt Julio Eglesias at det var galt å dra. “Jeg er uskyldig,” bedyrer sangeren.

Muligens er det slik at folk som bruker mye av sin tid på å opptre ikke har tid til å se nyhetene på TV eller lese aviser.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.