Kokosfett – den nye Alzheimermedisinen?

Det har vært skriverier om kokosfett i det siste, spesielt i engelske aviser. Alzheimer var i fokus denne gangen og de hevdet at de mellomlange fettsyrene i kokos gjøres om til ketonlegemer som erstatter sukker som drivstoff i hjernen.

Av Melissa Thelwall

”Diabetes på hjernen” kaller de det når hjerneceller blir insulinresistente, dvs at hjernen hindres nødvendig energi fra å lagre informasjon og tenke klart. Når de får en jevn og ren tilførsel av fettsyrer fungerer og trives de bedre. Dessuten sparer du hjernevev og blodårer fra å bli skadet av frie radikaler som produseres når sukker forbrennes.

Med årene produseres det ikke like mange hjerneceller som når vi var unge og spreke, så det gjelder å ta godt vare på de vi har. Som Mark Twain sa: ”av alt som jeg har mistet så savner jeg hodet mest av alt”.

I artikkelen jeg leste nylig stod det om en kvinnelig lege som ville undersøke om kokosfett ville hjelpe ektemannen med Alzheimer. Hun begynte å gi han 3 spiseskjeer kokosfett daglig, og i løpet av kun 3 uker scoret han merkbart bedre
på tester for hukommelse og tilstedeværelse. Etter 6 uker med inntak av kokosfett daglig var det som om hun hadde fått en ny mann. Han var mindre glemsk, pratet tydeligere og var blitt mer sosial. Siden har hun vært en pådriver av denne fantastiske ”hjernematen” og skrevet mange artikler.

Kaldpresset økologisk kokosfett (hold deg unna den raffinerte), også kalt kokosolje er en bestselger. Selv om helsemyndighetene anbefaler oss å holde oss unna mettet fett, har leger og andre klinikere fått øynene opp for denne oljen som består av de sunne mellomlange fettsyrer som kroppen liker. Stadig hører jeg historier om folk som blir kvitt plagene sine ”bare” ved å innta kokosfett et par ganger om dagen.

En eldre dame fortalte meg at huden hennes hadde blitt så myk og fin, og hun kom seg på toalettet hver dag, noe hun hadde slitt med i årevis! Hun virket særdeles kvikk i ”topplokket” også.

En annen ung dame som har tatt medisiner for ulcerøs colitt har ved en kostholdsendring og daglig inntak av kokosolje, sluttet helt med medisinene og funnet en god balanse. Fra å ha løs avføring med spor av blod til en nesten helt fin og fungerende fordøyelse.

De sunne fettsyrene gir en rekke helsegevinster, hvor spesielt vektreduksjon står øverst på listen for mange.

Andre gode muligheter til å bruke kokosoljen er:
– I kaffen (ja tro det eller ei)
– Som hårkur for tørt hår eller tørr hodebunn
– På huden, gir masse fuktighet til tørr og sprukken hud
– Tørre og sprukne lepper
– Som sminkefjerner og ansiktskrem
– Tilsett noen ss kokosolje i badevannet så blir huden fin og myk
– Til sår stump eller solbrenthet
– Før og etter en treningsøkt er det gunstig å få i seg kokosfett for å få i gang fettforbrenningen og restituere seg
Så da det er bare å gå ”helt kokos” og kjenne at smidighetene og overskuddet kommer tilbake!

Fet hilsen fra Melissa

Leave a Reply

Your email address will not be published.