Kjøre til Spania med egen bil

Skal du kjøre til Spania med egen bil? Da er det viktig å ta noen forhåndsregler. Det trenger ikke ta lang tid å gjøre bilen klar for kjøreturen til Spania, men det er en viktig forberedelse. Er bilen i god stand, kan du følge disse enkle trinnene. God tur!

Innen man tar fatt på en lengre kjøretur, er det alltid viktig å sjekke bilen. Her gir vi deg noen gode tips til hva du bør sjekke. Les også om de ulike kjørerutene fra Norge til Spania


Sjekk oljen
Kontroller oljenivået i bilen. Bilen må ha stått stille i 10-15 minutter for å få en nøyaktig måling. Oljenivået skal være mellom min. og maks. på peilepinnen. For mer info se brukerhåndboken. Sjekk også oljen underveis på turen. Ta med en liten flaske olje på turen, slik at du kan etterfylle bilens olje underveis. Oljeskift er viktig. Ny motorolje fungerer ikke bare som smøring, men den kjøler og leder også bort varmen fra motoren. Sørg for at registerremmen er skiftet i henhold til skifteintervallene. Registerbrudd fører nemlig til havari i de fleste motorer.


Sjekk dekkene
Gode bildekk er veldig viktig når man skal ut på en lang kjøretur. Selv om det kun trengs sommerdekk i Spania, kan det likevel skje at det regner. Sjekk dækmønsterets dybde, det anbefales minst tre mm. Hvis bilens dekk er helt på grensen, vil dekkene få en kritisk mønsterdybde etter flere tusen kilometer med kjøring til Spania. Dekktrykket bør også være i orden. Se etter informasjon om bilens dekk press på bilens dørstolpe, i tanklokket eller i bruksanvisningen. Dekkpresset er høyere i en fullpakket bil. Bruk en lufttrykkmåler. Har bilen TPMS, vil bilens system varsle deg om en mulig trykkfall. Kontroller bilens reservehjul, sjekk at dekket har riktig dekktrykk. Husk å ta med jekk og verktøy, og for sikkerhets skyld bør man sjekke hvordan utstyret fungerer. I tilfelle uhellet skulle være ute, er det greit å vite hvordan man skifter dekket. Trenger du nye dekk, får man kjøpt dette enkelt på internet hos Dekkonline.com eller hos Giga-dekk.com


Sjekk lysene på bilen
Det er viktig at du både kan se og bli sett. Sjekk at alle lysene på bilen fungerer. Om mulig ta med et ekstra sett med lyspærer. I Spania brukes kun kjørelys etter behov i tunneller, og når det er mørkt.


Sjekk vinduene på bilen
I løpet av vinteren kan sitte trafikkfilm på innsiden av glasset. Rengjør derfor panelet både innvendig og utvendig. Fyll også opp med spylervæske, slik at du kan rengjøre vinduet mens du kjører. Vindusviskere bør også sjekkes slik at de holder hele turen. Sjekk at gummien er hel, og at vindusviskerne er forsvarlig sikret.


Varseltrekant og sikkerhetsvester i bilen
Ha alltid en varseltrekant og sikkerhetsvester til hele familien i bilen. Plasser sikkerhetsvestne i bildøren, slik at de kan lett nås ved behov. I tvil om bilens tilstand kan det være en ide å få sjekket for eksempel bremser, kjølesystem, oljefilter og luftkondisjonering. Hvis det passer med bilens serviceintervall, kan det være en god idé å ta en service før avreise til Spania.


Viktig å ha med på reisen
En reservenøkkel er alltid lurt å ha med seg, dog ikke på samme knippe som hovednøkkelen. Oppbevar den på et trygt sted. Reiser man med barn, bør man gå til innkjøp av solskjermer eller rullegardiner for å skjerme mot sollyset. En kjøleboks koblet direkte til sigarettenneren er optimalt for å holde drikken kald. Husk ellers dvd, cd, bøker eller aktivitetspakker til de minste, det er en lang kjøretur. Les mer om hvordan gjøre bilen klar for ferien.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler