Kinesiske investorer viser interesse for det spanske boligmarkedet

Det har lenge gått rykter om at kineserne er ivrige på boligkjøp i Spania. Med den spanske regjeringens innføring av oppholdstillatelse (residencia) for alle som kjøper bolig i Spania, kan dette bli en realitet. Det ble nylig avholdt et seminar i Peking arrangert av det spanske handelskammer og meglerselskapet Gold Millenium Group, der spansk bolig ble promotert.

Tekst: Bente Puig

– Spania har gått fra krise til muligheter, uttalte Javier Hernández, deleier i meglergruppen. Han understreker den sterke nedgangen i boligprisene i Spania og mulighetene for forhandlinger av sluttprisen ved boligkjøp. Selv om loven om oppholdstillatelse ennå ikke er vedtatt, kan den spanske ambassaden i Peking bekrefte at det er flere kinesiske borgere som er i sluttforhandlinger om kjøp av bolig i Spania. Det er mange pengesterke kinesere som ønsker å investere i bolig i Spania, både for investeringen i seg selv, men også for å studere ved spanske universitet. Santiago Xu fra investeringsselkapet Sheng Di Fu Lan mener at den nye loven om oppholdstillatelse er avgjørende for kinesiske investorer.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

– Prisen for bolig i de store byene i Kina er tre ganger høyere enn i Spania, derfor er det interessant å investere i Spania, sier han. Millenium Group har forskjellige type investorer i sin portefølje, alt fra privatpersoner som ønsker å investere i en liten leilighet til store investorer som ønsker hele boligkomplekser, hoteller og industribygninger. De siste tallene viser at det er 800 000 nye boliger for salg i Spania, og mellom 2 og 3 millioner tomme brukte boliger. De fleste er i Andalucía, Valencia og Cataluña.

Leave a Reply

Your email address will not be published.