Katharina E. Thanderz Et lovende talent

Katharina Engende Thanderz er et lovende talent i kickboksing, hvis fremtidige mål er å bli, ikke ringere enn, verdens beste kvinnelige utøver i kickboksing.

TEKST: KRISTIN TENNEBØ

Kathy, som de fleste kaller henne, er en beskjeden 22 år gammel jente. Hun ble født i Oslo, og bodde deretter i Spania til hun var syv år etterfulgt av et lengre opphold i Norge til hun var 11. Siden da har hun vært bosatt i Altea med sin norske mor og spanske far. Foreldrene driver til daglig pizzeriaen Estrella Polar i Albir, hvor også Kathy hjelper til når hun får anledning.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I tillegg til kickboksing, studerer hun også.
– Ja, for det er i den rekkefølgen det kommer, sier hun, kickboksing, studier og deretter jobb.

Hun er ferdig utdannet sosionom i år og håper å komme seg ut i arbeidslivet ganske kjapt. Hun har en fordel da hun snakker både flytende norsk, spansk og engelsk.
– Men mest av alt vil jeg nå satse på Kickboksing noe jeg stortrives med, forteller hun.

Hvordan startet det hele, jeg mener med kickboksing? Kathy forteller at hun alltid har likt kontaktidrett, og når hun fikk muligheten til å prøve dette for tre år siden gikk det ikke lang tid før hun merket at dette var noe hun virkelig syns var gøy og kunne bli god i. Trener Jorge Chillon la tidlig merke til Katharina og har brukt 2 år på knallhard trening.
– De fleste går ut i kamp allerede etter et halvt år eller litt mer, men jeg valgte å vente lenger, og bygge opp et mye bedre grunnlag. Dette var en smart avgjørelse. Jeg har bare hatt 4 amatørkamper i Kategori C i tillegg til en proffkamp i Katergori A. Den første amatørkampen var i juni i fjor. Mens proffkampen var for en snau måned siden, og ren tilfeldighet. Motstanderen til den europeiske mesteren trakk seg i siste øyeblikk i en kamp i Elda, og Katharina tok utfordringen på strak hånd.
– Treneren var nervøs, men jeg så bare på dette som en utfordring. Jeg vant tre av fem runder, men tapte dessverre på poeng, sier Katy og tilføyer at hun hadde nok ikke dommerene på sin side.

Nasjonal mester
25. april bokset hun for tittelen nasjonalmester på Hotel Kaktus i Albir. Dette i kategori B. Kathy hovet den spanske tittelen i land. Det ble et spennende oppgjør med hele to ekstra runder som måtte til for at Kathy skulle vinne over den daværende mesteren i kickboksing: Atenea Contreras. Det sto uavgjort etter tre runder, men Kathy ga alt hun hadde de siste to rundene og kunne juble høyt etter å endelig ha blitt spansk mester.
– Dette er helt utrolig deilig, uttalte Kathy til Spanias Beste. – Ikveld blir det fest, tilføyde en stolt mor. Med tårevåte øyne og klump i halsen, poserte mor og datter for oppmøtt press.
– Jeg er så stolt av henne idag!


Denne kvelden gikk Kathy fra å være ganske så anonym til å bli kjent over natten. Alle formanet hennes oppmerksomhet da kampen var ferdig. Fotografer, presse og ivrige autografjegere la beslag på kveldens mestervinner.
– Dette er jeg ikke vant med, smilte Kathy, men poserte velvillig.
Hvor mye trener du? Og hvor? – Jeg jogger som regel en times tid på morgenen. Deretter er det 1,5 time med intens kickboksing på ettermiddagen etterfulgt av egentrening. Så det blir 3-4 timer per dag, syv dager i uken. Nå har vi heldigvis fått nye, store lokaler i Altea på over 300kvm, for det ble rett og slett plassmangel der vi var tidligere. I min gruppe er vi 25-30 personer på alle treninger, sier Kathy.




Er du ikke redd for å bli skadet, for det er vel en ganske stor risiko for det?
– Nei, faktisk ikke. Det tenker jeg ikke på i det hele tatt, sier Kathy, men man
må jo regne med at man er litt sår i kroppen etter en kamp. Det blir jo en del slag og spark, forteller Kathy.
Hva kan du tenke deg å drive med når
du er ferdig utdannet? – Rett ut i jobb, svarer hun kjapt og nevner at hun hadde et jobbintervju like før hun traff meg.
– Jeg har jo en språkmessig fordel, så håper det ikke blir alt for vanskelig med
tanke på krisen her i Spania. I så tilfelle håper jeg å bli så god etterhvert at jeg får sponsorer og kan drive med kickboksing på heltid. For kickboksing er jo
ikke noe man driver på med etter man fyller 40, så hvis jeg kan drive med det
jeg elsker mest nå, og faktisk overleve på det, så har jeg jo alltids noe å falle
tilbake på. Hastverk er lastverk, og jeg lever i nuet, og kickboksing er noe jeg
virkelig lever for nå, sier Katy med et smil om munnen.

Hvor ser du deg selv om ti år? Kathy smiler og svarer: Må jeg vite det? Jeg klarer ikke tenke så langt frem i tid. Som sagt lever jeg mer “dia a dia”(dag for dag), sier hun. Dog avslører hun at hennes store drøm er å bli verdensmester i kickboksing. Hva fremtiden bringer kan ingen spå, men med Kathys fremadstormende suksess i ringen, er vel ikke drømmen usannsynlig. I mens bivåner vi det hele fra sideringen, og heier frem det lovende talentet.

Kickboksing:
Hele kroppen kan motta slag.
Thaiboksing: Samme som kickboksing, men
inkluderer også kne og det og kunne bli lagt i bakken.
Fullcontact: Bare lov med slag over beltestedet, men inkluderer også spark.
Dommere: Alt fra 3-5 dommere i en kamp.
Kampvarighet: Fra tre til fem runder a 2-3 min.


Leave a Reply

Your email address will not be published.