Katastrofebranner

Det brenner fortsatt ukontrollert på den spanske siden av grensen mot Frankrike ved A-7. Brannen ved la Jonquera, der den siste avkjørselen før grensen ligger, er fortsatt utenfor kontroll.

Brannmannskapene har imidlertid delvis kontroll over brannen nærmere kysten, ved Alt Empordá. Røyken fra brannene kan nå merkes så langt syd som til Barcelona. Årsaken til brannene er trolig ubetenksomme bilister som har kastet fra seg glødende sigarettsneiper langs veien. Brannen nær grensen startet ved en rasteplass for trailere.

Mange biler er sperret inne i brannområdet på A-7 og N-260. Veien er stengt i flere seksjoner, og på motorveien er en fil åpen kun for utrykningskjøretøyer. Sivilforsvaret har bedt folk om å holde seg inne i bilene for å unngå ulykker.

Mer enn 4000 mennesker er uten strøm, fordi myndighetene måtte stenge en generator som var truet av flammene. Sterk vind gjør slukningsarbeidet vanskelig. Myndighetene har satt inn brannslukningsfly og helikoptere, samt fått assistanse fra den franske siden.

Fire personer er meldt omkommet i brannen og 24 er skadet. Blant de omkomne er en 15 år gammel jente og hennes far, som druknet da de hoppet i en ravine for å unngå flammene. A-7 vil trolig være stengt i mange dager framover.Denne artikkelen er tidligere publisert på nettsiden til Aktuelt Spania i 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.