Kanariøyene populære i vinterferien

At nordmenn elske Spania er ingen nyhet. I mange år har dette solrike landet vært en av våre favorittdestinasjoner. Mange har hus eller ferieleiligheter i Spania og landet er en populær destinasjon for nordmenn som ønsker bytte kulden og vinterslaps med varme omgivelser og sol.

Kanariøyene er en spansk øygruppe og et populært reisemål under vinteren. Der finnes det aktiviteter som passer for alle fra strandløver til de som vil gå fotturer i fjellet. Kanariøyene har et enormt utvalg av hoteller, restauranter og aktiviteter for store som små. Kanariøyene består av øyene Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro.

Vinterferie på kanariøyene – et dyrt alternativ?

Et av vinterens favoritt destinasjoner er som alltid kanariøyene. Med evig sommer er dette et sikkerstikk for deg som vil bort fra vinteren og få sol på kroppen. Om du enda ikke har bestilt vinterferien så er det på høy tid å gjøre det nå. Er kontoen tom etter juleferien kan du med fordel betale med kredittkort så lenge du vet at du kan betale tilbake før den rentefrie perioden er over. Mange kredittkort har reiseforsikringen inkludert når du betaler over 50% av reisen med kortet.

3 tips for billigere ferie

Det aller beste tipset for å spare penger på din reise til kanariøyene er å reise utenfor høysesongen. Men for mange med barn i skolepliktig alder er ikke dette et alternativ. Da er det bra å vite at det finnes måter å spare penger, og med små triks kan du gjøre din feriereise til Kanarieøyene billigere.

 • Velg billigste overnatting – Å leie et feriehus eller en leilighet kan være billigere enn å bo på et hotell. Se etter private utleiemuligheter og sammenlign forskjellige alternativ før du bestiller. Å velge bolig litt utenfor sentrum er også smart om du vil ha det så billig som mulig.
 • Spar penger på mat – Velger du en leilighet med kokemuligheter kan du spare penger på å lage mat selv- Ved å ta med lunch til stranden og matpakke på utflukter så kan du kutte feriebudsjetter med mange tusenlapper Skal du spise ute så unngå de mest turisttette stedene. Prøv å finn frem til mindre, lokale restauranter der lokalbefolkningen spiser i stedet.
 • Spar penger på transport.- Skal du utforske destinasjonen så kan du spare mye på å velge så billige transportmidler som overhodet mulig. Om du ikke skal alt for langt kan sykkel være et bra alternativ. Det er et stort utbud av organiserte sykkelturer med guide på øyene, men med litt research kan du legge opp en bra rute selv og ta turen i ditt eget tempo. Du kan leie sykkel fra profesjonelle aktører men det lønner seg å bestille i god tid. Unngå å leiebil og bruk heller offentlig transport eller sykler for å komme deg rundt. Skal du på lengre turer så kan leiebil være et billigere alternativ enn organiserte turer. Sjekk også ut lokal transport som buss – der kan du spare mye.

 • Planlegging er nøkkelen til billig ferie

  Å planlegge vinterferien til Kanariøyene er den beste måten du kan holde nede kostnaden på turen. Sett opp et feriebudsjett og følg dette. Planlegg aktivitetene dine på forhånd, om du vet at du skal leie sykkel på Gran Canaria eller dra på en organisert utflukt for å se vulkanen Teide på Tenerife så kan du spare penger på å booke disse før du drar.

  Skal du ta med mat på utflukter så bør du planlegge oppbevaringsmuligheter for disse. Kanariøyene har en gjennomsnittstemperatur på mellom 22 -25 grader noe som krever nedkjøling av maten – så ta med kjøleelement og kjølebag i kofferten. Termos og matbokser er også bra å ha med så du har til å pakke ned lunsjen og slipper å bruke penger på kaffe.

  Ved å følge disse små grepene kan du gjøre din ferie på kanariøyene litt billigere, og kanskje enda mer unik!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.