Kanariøyene – hvilken øy du skal velge?

Kanariøyene er uten sammenligning nordmennenes mest populære reisemål. De aller fleste besøker Gran Canaria og Tenerife, som begge er allsidige og tilbyr generelt sett mest for turistene.

Men kanskje du skal tenke på noe annet enn Tenerife eller Gran Canaria neste gang du planlegger en tur til Kanariøyene? Avhengig av hva turen skal inneholde, kan det være at en av de andre øyene bedre oppfyller dine krav. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på de forskjellige øyene, slik at du lettere kan finne den øya som passer best for deg og dine ferieplaner.

Strendene

Hvis du har tenkt til Kanariøyene for å ligge på stranden, er det bare et godt råd: Velg Fuerteventura. Her finner du kilometere med sandstrender og klart turkisblått vann. Det er virkelig god plass, og hvis du leier en bil er det mulig å finne nesten øde strandområder.

Lanzarote og Gran Canaria kjemper om andreplassen når det gjelder de beste strendene på Kanariøyene. Førstnevnte har de vakre Papagayo-strendene på sørkysten, mens en reise til Gran Canaria selvfølgelig gir deg mulighet til å oppleve det imponerende sanddynelandskapet ved Maspalomas og Playa del Inglés.

Familieferie

Ingen av de fire mest berømte øyene, Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria, mangler gode familiehoteller, men utvalget er klart størst på Tenerife og Gran Canaria. De to øyene har også flest aktiviteter og turer for familieferien med bl.a. et stort antall fornøyelsesparker.

Alle de ovennevnte øyene vil være et godt valg for en familieferie, men hvis du setter pris på et bredt utvalg av badeland og temaparker, så velg Tenerife eller Gran Canaria. Generelt er det enkelt å reise med barn på øyene – overalt er befolkningen vant til de minste, og i de velutstyrte supermarkedene er vareutvalget rikholdig, og man kan stort sett få de samme varene som hjemme.

Natur

Kanariøyene er ikke bare sol og strand, men også vakker natur. Bortsett fra Fuerteventura, vil du finne spektakulære landskap på alle øyene som kan være overraskende forskjellige. Med Spanias høyeste fjell, Pico de Teide, omgitt av den unike Las Canãdas nasjonalpark, er det ingen tvil om at Tenerife er for deg som elsker gode naturopplevelser.

Også på Gran Canaria finner du et frodig og fjellaktig landskap, mens Lanzarote, til tross for sin beskjedne størrelse, kan tilby en imponerende variert natur. Fra månelandskapet i Timanfaya nasjonalpark og ørkenlignende områder mot nordvest til grønne palmekledde daler helt nord.

Vi må selvfølgelig ikke glemme den litt harde og rå naturen til La Palma, El Hierro og La Gomera. Sistnevnte kan skryte av den vakre Garajonay nasjonalpark, hvor du finner Europas siste urskog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.