Julemarked på kirkesenteret

Nå er det snart jul igjen og like sikkert som det, er julemesser og julemarkeder, også her i Spania. 16.og 17. november blir det stort julemarked på Kirkesenteret med salg, lotterier, auksjoner og masse julesnadder.

Tekst: Tom Bjørnø

Begge dagene åpner dørene kl10.00 Man holder på til 17.00 på fredag, og markedet stenger kl 16.00 på lørdagen. Det er ikke småpremier Kirkesenteret har å fare med i år. I hovedlotteriet kan man friste med et 14 dagers opphold på Solgården for 2 personer.

Eller hva med en weekend på sjømannskirken El Campanerio i Calahonda, Malaga. Andre fristelser som vil øke lotterisalget er en Ipod touch 8gb, sparkesykkel og mye mer. Elsker du havet, kan du vinne en seiltur med 39-foteren “Paradise Freedom” ut på herlige Middelhavet.

Fire norske fotballklubber har donert spilletrøyer til en såkalt amerikansk auksjon. Det betyr at alle som byr må betale underveis, helt til grensen, som ingen andre enn arrangøren vet, er nådd. Det betyr at du kan sikre deg premien for en billig penge, fordi du kun betaler det du byr mer enn forrige budgiver. Det er altså ikke bare det å by, men du må ha flaks i tillegg for å treffe den prisen som er bestemt på forhånd. Det kan nok bli en morsom affære. Moldes gamle stjernekeeper fra 50 og 60-tallet, Sigurd Moe, skaffet den blå Moldeskjorten med signaturen til legendariske Ole Gunnar Solskjær. Miriam Kristiansen (Fysiakos) tok imot skjorten på vegne av julemessen. (forsiden) Noen som har lyst på den?

Det er ingen som skal gå sultne på et julemarked, derfor er det salg av julebakst, vafler, pølser og grøt. Det blir underholdning fra scenen hver 2. time. Ask & Embla holder som i fjor en egen mannequinoppvisning. På julemessen vil det være salg av alt mulig som hører julen til. Vi har blant annet også lokale innslag som smykkedesign (Torill Bjørgan) og glassdesign (Gerd Vigdis Pedersen).

For den som ikke kan vente så lenge, starter Kirkesenteret opp med en forsmak lørdag 10. november. Da kan du for eksempel sikre deg det du trenger av adventspynt.

Sjømannsmisjonen:
Alicante stasjon
Det meldte seg snart et behov for egen kirke da Solgården BA Ferie- og Helsesenter ble åpnet i Villajoyosa i 1972. Tre år senere kunne kirken tas i bruk. Kirken på Solgården – Pastor Olav Kr. Strømmes minnekirke – er i dag den best besøkte av alle de 44 norske sjømannskirkene rundt om i verden. I 1979 ble en norsk prest sendt til Spania for å betjene norske langtidsturister i Alicante. Kirken tilhører Solgården, som har en samarbeidsavtale med Sjømannskirken. Mye på grunn av sin størrelse, blir Minnekirken også kalt Sydens katedral. Her er det sitteplass til 420 mennesker. De plassene har man stadig bruk for. Full kirke er vanlig på store dager som julaften og 17.mai. Dessuten blir det stadig avholdt konserter i kirken. Neste godbit i så måte er Arve Tellefsens konsert i forbindelse med spansk/norske dager senere denne måneden. Se program i dette magasinet.

Ettersom antall nordmenn i Marina Baja stadig økte, så man stadig tydeligere behovet for et samlingssted nærmere kjernen i Alfaz del Pi, der de aller fleste nordmenn befinner seg. Høsten 1996 ble drømmen virkelighet. Da kunne presten Bjørn Moe og assistent Arnulf Andersen ønske velkommen til det nye kirkesenteret i Albir, som er kombinert prestebolig og menighetshus. Kirkesenteret har virkelig befestet seg som en institusjon i den norske kolonien. Dette er ikke en kirke i normal forstand. Alle er like velkomne, og ingen bryr seg om å spørre om hvilket livssyn du har.

Derfor er Kirkesenteret like populært i alle lag.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.