Jorge Mario Bergoglio – de fattiges pave

Jorge Mario Bergoglio (76) fra Argentina ble valgt til katolikkenes overhode. Paven har tatt navnet Francisco, og sammenligner seg selv med Frans Av Asisis. Han kaller seg de fattiges pave.

Tekst: Bente Puig

– Det ser ut til at mine brødre kardinalene måtte dra til verdens ende for å finne en ny pave, sa den ferske paven smilende da han kom ut på balkongen på Petersplassen og hilste de titusenvis av oppmøtte menneskene som hadde samlet seg for å hylle det nye overhodet for den katolske kirke.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Han oppfordret hele verden om å leve et liv med kjærlighet og brorskap, og ba alle troende om å be for han. – Jeg vil velsigne dere alle, hele verden, uttalte han fra balkongen på Peterskirken.

Bergoglio ble født i Buenos Aires i 1936. Han ble kardinal i 2001. SørAmerika har flest katolikker i hele verden, men det er første gang de har fått en pave. Han er den første paven som er valgt utenfor Europa, og er også den første paven som er jesuitt. Francisco Bergoglio uttaler at han er for prevensjon for å hindre spredning av sykdommer, men fastholder det katolske synspunktet på homoseksualitet. I 2010 gikk han sterkt imot avgjørelsen om å la homofile gifte seg. Han argumenterte med at barn har rett til å bli oppdratt av en mor og en far. Han er kjent som en intelektuell mann, og har på kort tid vist verden at han ikke er for luksus og ekstravagante manerer.

Han foretrekker enkel bekledning uten for mye «stæsj», og tar heller bussen enn sin egen «pope-mobile». Best kjent er
han kanskje for å ha vasket og kysset føttene til 12 AIDS-pasienter på et sykehus i 2001.
Leave a Reply

Your email address will not be published.