Importør i La Nucía tester hamburgere for hestekjøtt

Kjøttprodusenten Food4 i La Nucía trekker tilbake alle pakker med hamburgere for å analysere burgerne for hestekjøtt. Hamburgerene ble solgt som 100% storfekjøtt, men det sås nå tvil om renheten i kjøttet etter at produsenten i Irland meldte at det kunne være hestekjøtt i burgerne.

Tekst: Bente Puig

På Kanariøyene ble ett tonn hamburgere fra en Food4 filial inndratt og undersøkt. Nå har filialen I La Nucía stoppet alle leveranser av hamburgerne inntil innholdet er analysert. Filialen har samlet inn prøver fra alle leveransene fra Irland. Disse er sendt til Madrid for analyse. Direktøren ved Food4, Jason Craig, ønsker å roe situasjonen, og understreker at det slett ikke er sikkert at hambuergerne inneholder hestekjøtt.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Helsevesenet uttaler at et eventuelt innhold av hestekjøtt ikke er helseskadelig på noen måte, men når etiketten viser 100% storfe så kan det være snakk om feilinformasjon til forbruker. Jason Craig hevder å være “offer i denne saken”, og mener at helsevesenet har håndtert dette på feil måte. Han understreker også at han ikke er eneste importør av kjøtt fra den irlandske leverandøren, og at kjøttet er av første klasse.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler