Importør i La Nucía tester hamburgere for hestekjøtt

Kjøttprodusenten Food4 i La Nucía trekker tilbake alle pakker med hamburgere for å analysere burgerne for hestekjøtt. Hamburgerene ble solgt som 100% storfekjøtt, men det sås nå tvil om renheten i kjøttet etter at produsenten i Irland meldte at det kunne være hestekjøtt i burgerne.

Tekst: Bente Puig

På Kanariøyene ble ett tonn hamburgere fra en Food4 filial inndratt og undersøkt. Nå har filialen I La Nucía stoppet alle leveranser av hamburgerne inntil innholdet er analysert. Filialen har samlet inn prøver fra alle leveransene fra Irland. Disse er sendt til Madrid for analyse. Direktøren ved Food4, Jason Craig, ønsker å roe situasjonen, og understreker at det slett ikke er sikkert at hambuergerne inneholder hestekjøtt.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Helsevesenet uttaler at et eventuelt innhold av hestekjøtt ikke er helseskadelig på noen måte, men når etiketten viser 100% storfe så kan det være snakk om feilinformasjon til forbruker. Jason Craig hevder å være “offer i denne saken”, og mener at helsevesenet har håndtert dette på feil måte. Han understreker også at han ikke er eneste importør av kjøtt fra den irlandske leverandøren, og at kjøttet er av første klasse.
Leave a Reply

Your email address will not be published.