Imigranter bruker halvsbrekkende metoder i søken etter et bedre liv på spansk jord

Imigranter fra Afrika bruker stadig mere inovative metoder for å rømme fra elendighet i hjemlandet. De utsetter seg for de mest halsbrekkende akrobatier i søken etter et bedre liv på spansk jord.

Tekst: Bente Puig

Etterhvert som spanske myndigheter skjerper kontrollene blir oppfinnsomheten mer avansert og farlig. På grenseover-gangen fra Marokko til Melilla har mange blitt avslørt liggende inni dashbordet, festet under bilen erstattet med bensintanken, kamuflert som bilsete og til og med liggende i motorrommet under panseret.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Guardia Civil har hittil i år avslørt 30 personer som har forsøkt å komme inn i Melilla på denne måten. I løpet av årets første 40 dager, er det avslørt flere enn i hele 2012 da 27 imigranter ble avslørt og reddet fra disse farlige måtene å komme over grensen på. Politi og grensevakter bruker en ny maskin som søker etter hjerterytme, og på den måten avslører en ulovlig imigrant. I januar avslørte Guardia Civil et nettverk som forlanger en forhåndsbetaling på 3000-4000 euro for å frakte en imigrant over grensen skjult på de utroligste steder i bilen. Styrkene mener det finnes omlag 100 biler i Marokko som brukes til akkurat slik virksomhet. Bandene utnytter de mest utsatte innbyggerne, og gir dem 50 euro mot å registrere bilene i deres navn.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler