Imigranter bruker halvsbrekkende metoder i søken etter et bedre liv på spansk jord

Imigranter fra Afrika bruker stadig mere inovative metoder for å rømme fra elendighet i hjemlandet. De utsetter seg for de mest halsbrekkende akrobatier i søken etter et bedre liv på spansk jord.

Tekst: Bente Puig

Etterhvert som spanske myndigheter skjerper kontrollene blir oppfinnsomheten mer avansert og farlig. På grenseover-gangen fra Marokko til Melilla har mange blitt avslørt liggende inni dashbordet, festet under bilen erstattet med bensintanken, kamuflert som bilsete og til og med liggende i motorrommet under panseret.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Guardia Civil har hittil i år avslørt 30 personer som har forsøkt å komme inn i Melilla på denne måten. I løpet av årets første 40 dager, er det avslørt flere enn i hele 2012 da 27 imigranter ble avslørt og reddet fra disse farlige måtene å komme over grensen på. Politi og grensevakter bruker en ny maskin som søker etter hjerterytme, og på den måten avslører en ulovlig imigrant. I januar avslørte Guardia Civil et nettverk som forlanger en forhåndsbetaling på 3000-4000 euro for å frakte en imigrant over grensen skjult på de utroligste steder i bilen. Styrkene mener det finnes omlag 100 biler i Marokko som brukes til akkurat slik virksomhet. Bandene utnytter de mest utsatte innbyggerne, og gir dem 50 euro mot å registrere bilene i deres navn.


Leave a Reply

Your email address will not be published.