Iberia varsler streik

Iberias eier, International Airlines Group (IAG), varsler at selskapet vil presse gjennom omstillingsplanene til tross for sterk motstand fra de ansatte.

Tekst: Bente Puig

Planene, som ble offentliggjort i november i fjor, går ut på at Iberias rutekapasitet skal kuttes med 15 prosent som følge av sammenslåingen med British Airways. Flyparken skal reduseres med 25 fly. Det er ennå ikke klart om selskapet vil opprettholde planene om å kutte 4 500 stillinger etter at fagforeningene avviset forslaget om å kutte 3 147 stillinger. – Vi er nødt til å iverksette de nødvendige endringene for at Iberia skal overleve og bli levedyktig i fremtiden, uttalte toppsjef i IAG, Willie Walsh.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Som motsvar går de ansatte ut i streik som vil vare i minst fem dager. Streiken skal etter planen være 18.-22. februar, 4.-8. mars og 18.-22. mars. Det er særlig flyplassene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma som vil bli rammet. Opprinnelig skulle streiken skje i desember. Denne ble utsatt i et forsøk på å forhandle fram en avtale med ledelsen i Iberia. Men partene har ikke kommet fram til noen avtale. Dermed kan mange norske vinterferieturister bli rammet av streiken.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler