Iberia varsler streik

Iberias eier, International Airlines Group (IAG), varsler at selskapet vil presse gjennom omstillingsplanene til tross for sterk motstand fra de ansatte.

Tekst: Bente Puig

Planene, som ble offentliggjort i november i fjor, går ut på at Iberias rutekapasitet skal kuttes med 15 prosent som følge av sammenslåingen med British Airways. Flyparken skal reduseres med 25 fly. Det er ennå ikke klart om selskapet vil opprettholde planene om å kutte 4 500 stillinger etter at fagforeningene avviset forslaget om å kutte 3 147 stillinger. – Vi er nødt til å iverksette de nødvendige endringene for at Iberia skal overleve og bli levedyktig i fremtiden, uttalte toppsjef i IAG, Willie Walsh.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Som motsvar går de ansatte ut i streik som vil vare i minst fem dager. Streiken skal etter planen være 18.-22. februar, 4.-8. mars og 18.-22. mars. Det er særlig flyplassene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma som vil bli rammet. Opprinnelig skulle streiken skje i desember. Denne ble utsatt i et forsøk på å forhandle fram en avtale med ledelsen i Iberia. Men partene har ikke kommet fram til noen avtale. Dermed kan mange norske vinterferieturister bli rammet av streiken.
Leave a Reply

Your email address will not be published.