Hytteturer på Costa Blanca

Fjellturer i Spania er for mange av oss synonymt med dagsturer, men sånn behøver det ikke være. Hytteturer på Costa Blanca.

TEKST OG FOTO: KJARTAN SOLVANG-NIELSEN

Over hele landet finnes det utallige former for overnatting for den som elsker å vandre i landets flotte natur. Casa Rural, turistforeningens mange casitaer, og kommunale anlegg står klar til å ta i mot fotturister i alle provinser.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Enkel standard

Vi prøvde ”el camping”, Refugio Natural i Castell de Castelles og var veldig fornøyd med det vi fikk oppleve. Hytter for 4 personer til 28€ eller hele grupper for drøyt 200€ for en weekend er ikke mye å klage på, men det er heller ikke prisen som er det avgjørende.

Midt mellom pinjetrærne i bakken opp mot el Castillo på toppen av fjellet som skiller oss fra Guadalest ligger stedet. Like nedenfor er det basseng (forøvrig tomt i forbindelse med reparasjoner i skrivende øyeblikk) og plassen har deilig, rent og klart kildevann. Her er det flotte bad og toaletter, enkel standard på senger og kjøkken, men sjarmen er til å ta og føle på. Villmarksfølelsen er definitivt tilstede midt i subtropiske Spania!Retro landsby

Etter å ha etablert oss, spaserer vi ned til landsbyen Castell de Castelles for å finne forfriskninger. Landsbyen er sjarmerende liten, og for innbyggerne er det vi som er attraksjonen. Puebloen har et nydelig hotell, en typisk landhandler og et par barer. Selve stedet er gammelt, veldig gammelt. Like nord for byen, retning Jalón, finner vi hulemalerierer fra steinalderen som beviser dette. Selve byen ble trolig etablert under maurerne og Al-azraq var øverste hode for innbyggerne med sete i Alcoy.

Akkurat når den lille landsbyen ble innlemmet i agon riket, er man usikre på. Den offisielle versjonen er at puebloen ble kristnet og innlemmet under Jaime I i 1290, mens andre kilder sier at dette først skjedde i 1320. Fult så gammeldags er det dog ikke lenger, selv om det kan virke som om innbyggerne stanset både kalendere og klokker en gang på seksti tallet. Vi går inn på en av barene på jakt etter noe å leske de tørre strupene med.

Møbler og interiør er, i den grad man kan kalle det, fullstendig retro og nesten moderne igjen med rørstoler og respatexbord. Rundt barens ene bord, sitter landsbyens eldre garde og hygger seg med kaffe i egne krus, domino og dampende sigaretter.

Vakkert naturområde

Fjellene er suverene. Her kan du gå på dagstur til Guadalest, vandre mot Tárbena og stikke innom arkene som er naturens eget kunstverk. Vandre i gamle elveleier eller bestige nesten nakent høyfjell. Bilen kan du la stå ved hytta og du behøver ikke gå samme ruta to ganger om du velger å ta en hel uke på stedet. Ønsker du en bedre middag er hotellet i Castell de Castelles et godt alternativ, ellers er det tapas i barene.

Om vinteren er det vedovner i alle rom, det er varmt vann i dusjen og kokeplater og kjøleskap på kjøkkenet. Når mørket senker seg, er det kun naturens egne lyder som sammen med en fantastisk sterk stjernehimmel spiller i symfonisk harmoni med deg og dine medreisende som eneste tilskuere. Freden er til å ta og føle på bare noen få kilometer innenfor kysten vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published.