Hvorfor og hvordan bygge relasjoner med andre bloggere

Slik bygger du relasjoner med andre bloggere. De fleste prinsippene og oppgavene med blogging er likt det å drive sin egen forretning. Hvis du er seriøs og vil tjene penger på bloggen din, så må du ta blogging som en forretning på lik linje med hvordan andre bedrifter blir drevet på det psykologiske plan. Ingenting kommer av seg selv, og skal du lykkes må du jobbe for det.

Å bygge relasjoner med andre bloggere innen din nisje er absolutt et must hvis du vil bli tatt seriøst, og oppnå dine mål med blogging. Nesten ingen oppnår suksess alene uten støttespillere, selv ikke rosabloggerne. Hvis du hadde visst hvilke nettverk og støttespillere Ida Wulff, Fotballfrue og VOE har, så hadde du skjønt hvor viktig dette er.

Bygge relasjoner med andre bloggere

I tillegg til å tilby nytt innhold av god kvalitet på bloggen din, så må du bruke tid på å kontakte andre bloggere innenfor din nisje eller tema. Dette for å øke din synlighet som en ressursperson, tiltrekke deg nye lesere og få den respekt som du fortjener.

Her er noen enkle tips til hvordan kontakte andre bloggere innen din nisje.
Bloggverdenen er overfylt med blogger om alle mulige tema. Det betyr at uansett hvilke nisje eller tema du blogger om, så finner du sannsynligvis et stort antall andre bloggere som skriver om det samme.

 • Undersøk markedet: Sett opp en liste over alle blogger som er populære der ute innenfor din nisje. Hvis du akkurat har begynt å blogge, så finn blogger som ikke er så populære men som har et potensial til å bli det.
 • Lær av andre: Bruk tid på å bli kjent med disse bloggene og finn ut hvordan de blir drevet.
 • Begynn med å legge igjen bloggkommentarer: Nesten alle blogger gir leserne sine muligheten til å legge igjen en bloggkommentar på sine blogginnlegg. Ta del i diskusjonen og bidra med gode verdifulle kommentarer som gir en ekstra verdi til blogginnlegget som er skrevet. Leserne vil sette pris på dette, og til gjengjeld får du en link tilbake til din blogg som vil gi deg relevant trafikk.
 • Bytt linker: Hjelp andre til å bli kjent og din tur vil snart komme. Ofte er det slik at for at du skal få en link tilbake fra en annen blogger, så må du linke til dem først. Legg ut en link, og gjør dem oppmerksom på at du har gjort det.
 • Skap en dialog: Inviter andre bloggere til en diskusjon eller send dem en epost. Dette for å bli bedre kjent og for å bryte den første isen. Når man først er i dialog er det mye lettere å kunne få noe fruktbart ut av det.
 • Inviter gjestebloggere: Åpne for å motta gjesteinnlegg fra andre bloggere. Deretter send de en epost og inviter dem til å skrive ditt neste blogginnlegg. Bloggere elsker muligheter som gir dem en link tilbake til sin blogg. I bytte får du og dine lesere nytt fersk kvalitetsinnhold, og ekstra publisitet ved at bloggeren også publiserer innlegget på sin blogg med henvisning til hvor det opprinnelig er publisert.
 • Kontakt andre bloggere i de sosiale medier: Bli venner med andre bloggere innen din nisje i de sosiale medier som Facebook, Instagram, Snapchat, og Twitter. På den måten blir de hele tiden påminnet om din eksistens, og i tillegg automatisk oppdatert hver gang du publiserer et nytt blogginnlegg.  

 • Vær direkte: Hvis det er noe som du trenger fra en annen blogger så spør dem. Vær ærlig og direkte. Du kan også tilby å intervjue dem og legge dette ut på bloggen din.

 • Del innhold: Hvis du liker en artikkel på en annen blogg, spør om tillatelse til å dele den med dine lesere. Det vil ikke ta lang tid før andre spør om å få legge ut et av dine blogginnlegg på sin blogg.


Selv om dette kan ta måneder eller år å bygge gode relasjoner med andre bloggere innenfor samme nisje, så er det verdt det. Du vil fort skjønne hvorfor.

4 thoughts on “Hvorfor og hvordan bygge relasjoner med andre bloggere

 • September 1, 2010 at 4:47 pm
  Permalink

  Gode råd her, Sigve! 😉

 • September 2, 2010 at 9:35 pm
  Permalink

  Gode tips her 🙂 Vil også legge til at det kan være lurt å faktisk betale profesjonelle for å skrive noen gode artikler innimellom også (kommer selvsagt an på hvilken type blogg, og hvor full bankkontoen er :P). Det er mange store blogger som gjør dette.

 • September 3, 2010 at 10:53 am
  Permalink

  Ja, sant det. Har selv kjøpt fra utenlandske skribenter men det blir nok fort dyrt i norge. Vet foreløpig ikke om noen dessverre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.