Hvorfor kjøpe bolig og bosette seg i Albir

Skal du kjøpe bolig i Spania, men vet ikke helt hvor du ønsker å bosette deg? Da er du ikke alene, valg av bosted er svært avgjørende for din trivsel i Spania. Når man først skal investere penger i bolig er det viktig at man finner et sted hvor hele familien kan trives. For også i Spania kommer det en hverdag, og da er det viktig at man har det man trenger i nærheten.

Tekst: Remy Irgens

Albir ble som mange andre byer på Costa Blanca en by som skulle beskytte sine innbyggere mot pirater. Det gamle fortet er forsvunnet for lenge siden, og byen er nå vert for nye innbyggere fra hele Nord-Europa, faktisk er den utenlandske befolkningen større enn den spanske.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca

Med passerspissen i Albir i Spania og en radius på 200 kilometer, noe som ikke er langt i et land med motorveier og god offentlig kommunikasjon, kan du oppleve det meste året rundt. Det er viktig å bo et sted hvor det er aktivitet hele året, og ikke bare tomme boliger og gater utenom sesongen.

Boligmarkedet

Prisene på bolig i Albir har i mange år vært stabile. Det er mye til salgs, men gode boliger med norsk standard er det kamp om, derfor er risikoen lav når du skal investere i bolig i Albir. Prisene på utleie er også høye, og dette gjør at du kan få en god ekstrainntekt ved å leie ut boligen din til ferieglade nordmenn når du ikke bruker boligen din selv.

Tur og fritid

”Isfjellet” Sierra Herlada ligger i umiddelbar nærhet, og fjellturen fra Albir til Benidorm er virkelig noe for seg selv. I 700 meters høyde får man en fantastisk utsikt, over de nærliggende byene. En annen populær gåtur er ut til det populære fyret i Albir. Er du glad i idrett finnes det alle fasiliteter i nærheten, og de golfinteresserte kan glede seg over en egen golfbane mitt i hjerte av Albir.Helse

I Albir finnes det norsk talende lege, tannlege, fysioterapeut, kiropraktor, helsekost, og det meste man skulle trenge av helsetilbud. Dette gjør det veldig trygt for oss å nordmenn, da det er viktig med god og tydelig kommunikasjon med sin lege.

Shopping

I Albir sentrum er det mange butikker. Så mulighetene for å svi av noen kroner på shopping er gode. Ønsker man de store merkevarebutikkene ligger kjøpesenteret La Marina en 10 minutters kjøretur unna. Les mer om shopping i Albir

Fornøyelsesparker

Noen minutter unna med bil finner man et eldorado av fornøyelsesparker. Liker du berg og dalbaner og spenning er Terra Mitica stedet for deg. Terra Natura er en gigantisk dyrepark hvor du finner dyr fra de ulike verdensdelene. I tillegg finnes det badeland og Aqualandia med sitt populære
delfinshow.

Skole og barnehage

Det finnes både norske skoler og barnehager i Albir området. Den ene norske skolen ligger i Albir sentrum, mens den andre skolen og den norske barnehagen holder til rett utenfor Alfaz del Pi sentrum.

Språk

Å lære seg spansk kan være en utfordring for mange, men bor du i Albir er det heller ikke nødvendig. Det er flere utenlandske beboere i Albir enn det er spanjoler, og alle tjenester tilbys stort sett av nordmenn, engelskmenn og hollendere. Så med norsk og litt engelsk kommer man langt. Ønsker du å lære spansk er det flere nordmenn som tilbyr dette. Det tilbys faste spanskkurs på Pavarotti i Albir.

Les mer forbrukerstoff om bolig i Spania

One thought on “Hvorfor kjøpe bolig og bosette seg i Albir

Leave a Reply

Your email address will not be published.