Hvorfor bry seg om bloggkommentarer?

Bloggkommentarer handler helt enkelt om å få respons fra dine lesere på det du skriver om på bloggen din. En mulighet for deg å kommunisere direkte med dine lesere, og få konstruktive tilbakemeldinger som kan hjelpe deg til en bedre blogg.

For det er slik man må se på det, hvordan kan du bruke bloggkommentarer til å få en bedre blogg? Det bør ikke være et mål i seg selv å få flest mulige kommentarer, men å få kommentarer som gir bloggen din merverdi, og som skaper diskusjon.

Ta en titt på noen av bloggene du følger, og se spesielt på hva som skrives i kommentarfeltet. Gir det bloggen merverdi eller er det et forsøk på å få deg som leser over på deres blogg? I de fleste tilfeller blir det alternativ nummer to, og slike kommentarer gir deg ikke noen som helst verdi i det hele tatt. Så en liten hovedregel som kan være verdt å huske på.

”Hvis ikke kommentaren gir bloggen din merverdi eller gir grunnlag for videre diskusjon, så bør du ikke akseptere bloggkommentaren på bloggen din”

Det tok tid før jeg forstod dette, jeg som alle andre i starten var bare glad for at noen i det hele tatt tok seg bryet med å kommentere noe jeg hadde skrevet. Negative bloggkommentarer slettet jeg alltid, fordi jeg ikke forsto hvordan jeg skulle håndtere dem.

Det er bedre med fem gode kommentarer som gir bloggen din merverdi og som gir grunnlag for diskusjon, enn hundre stykker som  bare inneholder egenreklame eller annet tull. Gode bloggkommentarer gir deg anledning til å svare direkte til leserne på deres tilbakemelding. Og på den måten oppfordrer du til videre diskusjon.

One thought on “Hvorfor bry seg om bloggkommentarer?

  • August 10, 2010 at 9:33 am
    Permalink

    Oi, nå ble jeg litt betenkt. Men jeg skal prøve å gi deg en kommentar som kan skape merverdi for bloggen din og grunnlag for videre diskusjon. 😉 De fleste kommentarene jeg får på min blogg, gir ikke grunnlag for videre diskusjon, de gir antageligvis heller ikke bloggen min merverdi. De fleste kommentarene er fra folk som rett og slett har en positiv kommentar til det jeg har skrevet. Det gir verdi for meg, fordi jeg gir av meg selv i bloggen min, og det opplever jeg at mange andre bloggere også gjør. Ja, det er mange som kun er ute etter å skape en populær blogg med høye lesertall. Men det er også mange som samtidig er opptatt av å gi av seg selv eller gi noe verdifullt til leseren. Jeg synes det blitt “egoistisk” å ikke godkjenne kommentarer fra andre bare fordi man ikke ser hvordan man kan profitere på det. Blogging behøver ikke nødvendigvis bare være businessorientert eller ut fra en “what’s in it for me?”-filosofi. Man må også ta med i betraktning at det er mennesker bak enhver blogg og enhver kommentar også på internett. Det bør da være mulig å sette pris på hyggelige tilbakemeldinger fra andre mennesker selv om man ikke profiterer på det?

Leave a Reply

Your email address will not be published.