Hvordan takle negative bloggkommentarer

Negative bloggkommentarer er en del av å ha en populær blogg. Ingen liker det, men de fleste populære blogger får det. Så hvordan skal man takle de negative bloggkommentarene og få det til å bli positivt, og et godt tilskudd til bloggen din?

Personlig så har jeg konsekvent slettet negative bloggkommentarer. Dette er fordi jeg ikke har visst hvordan jeg skal takle disse på den riktige måten. I denne seksjonen har jeg valgt å referere til en av mine mentorer John Chow. Han har tidligere skrevet en del om dette, og har noen meget gode tips til hvordan du kan snu negative bloggkommentarer til noe positivt.

John Chow mener at det å få negative bloggkommentarer er en positiv ting, og indikerer at bloggen din er i vekst. Han mener at hvis du ikke irriterer noen ved bloggingen din, så gjør du det ikke riktig. Det betyr ikke at du bør blogge i det formål å irritere noen, men at du uansett ikke kan tilfredsstille alle leserne dine. Og det bør du ikke prøve på heller.

Negative bloggkommentarer er en god ting

Det skaper diskusjon, og gir leserne dine en mulighet til å diskutere flere sider ved saken. En annen ting er at det skaper økt trafikk til bloggen din. Det engasjerer folk på godt og vondt. De som sier de aldri kommer til å besøke bloggen din igjen, blir dine mest trofaste lesere.

Den beste måten å håndtere negative bloggkommentarer på er å takke for kommentaren, og prøve å svare på leserens bekymringer. Ikke vær kritisk tilbake, og ikke prøv å sverte leseren for å legge igjen en negativ bloggkommentar. Dette vil være det samme som å kaste bensin på bålet, og du vil fremstå som veldig uprofesjonell.

En negativ kommentar som gir verdi til bloggen din, og som skaper diskusjon, er like mye verdt som en positiv bloggkommentar. Du bør aldri slette denne, se på det slik at det bekrefter at du gjør noe riktig, og at bloggen din vokser.

En liten regel som gjør det lettere for deg å se verdien av en negativ bloggkommentar:

Uansett om bloggkommentaren er negativ eller positiv, så bør du bør du tenke på om denne gir verdi eller oppfordrer til diskusjon blant dine lesere. Husk at godt innhold og konstruktive kommentarer på dine blogginnlegg gir økt relevans i søkemotorer som Google, og dette vil rangere bloggen din høyere innenfor det temaet du skriver om.

Slett aldri negative bloggkommentarer

Jeg har inntil nylig slettet alle negative bloggkommentarer. Dette er fordi jeg ikke har visst hvordan jeg skulle håndtere dem. Må innrømme at enkelte bloggkommentarer har irritert meg såpass at jeg har gått og tenkt på hvordan jeg skulle svare på dem i flere dager. Etter å ha lest John Chow sine tips på dette området, innser jeg at dette er en positiv ting som viser at jeg gjør noe riktig.

Så neste gang du får en negativ bloggkommentar, så takk leseren for det, og si takk for at du gjør bloggen min større.

11 thoughts on “Hvordan takle negative bloggkommentarer

 • August 8, 2010 at 8:26 pm
  Permalink

  Dette innlegget er på forsiden av Femelle.no! 🙂

  Takk for et kjempegodt bidrag!

 • August 8, 2010 at 8:36 pm
  Permalink

  Alltid hyggelig å bidra til Femelle.no.

 • August 9, 2010 at 3:15 pm
  Permalink

  Dette gjelder like mye IRL som på blogger. At noen lar seg provosere skyldes ofte at du har fått dem til å tenke. Og kritikk bør man ikke avvise i sinne – men se på det som en mulighet til å bli en bedre versjon av seg selv. Jeg skal kikke litt på hvem denne John Chow er. Ha en fortsatt fin dag 🙂 Zuna

 • August 12, 2010 at 12:11 pm
  Permalink

  Jeg har ikke hatt all verden med negative kommentarer, men det er også fordi at jeg foretrekker å se på (det som går an å se på sånn) at det er konstruktive kommentarer. De svarer jeg på, og prøver å forsvare mitt synspunkt. Ser ikke noe negativt i at andre mener noe annet enn meg selv. Når det kommer til drittslenging og kommentarer du ikke klarer å få konstruktiv uansett hvor mye godvilje du legger til, så har jeg faktisk latt dem stå de også. Uten at jeg helt vet hvorfor. De står litt på vent hos meg. Litt fordi at ingen skal føle at de må kommentere at de er enig i hva enn jeg tar for meg, og litt fordi at jeg føler kommentatoren “vinner” om jeg sletter den, og “tar det til meg”. Kanskje snodig måte å se det på, men det har vertfall blitt sånn til nå! 🙂

 • August 12, 2010 at 6:20 pm
  Permalink

  Super tilbakemelding. Likte tanken i forhold til å publisere de negative kommentarene også, slik at du viser at det ikke går inn på deg. Kan jo selvfølgelig friste andre til å hive seg på og kaste ved på bålet, men tror det kan være lurt å vise at de negative bloggkommentarene ikke biter.

 • August 13, 2010 at 10:10 am
  Permalink

  Er enig i det Linda skriver. Hvis man viser sine lesere at de negative (drittslening osv) blir pblisert, så viser det tydelig at du ikke lar det gå inn på deg. Selv har jeg fått noen i ny og ned, noen er bltit slettet, fordi jeg synes de er virkelig upasselige, mens andre er blitt publisert, for å vise at jeg ikke lar det gå inn på meg..

  takk for mange tips 🙂

 • August 25, 2010 at 11:06 am
  Permalink

  Kjempe bra skrevet Linda! Jeg brukte og slette de negative kommentarene jeg fikk på bloggen før, men nå lar jeg dem bare stå igjen fordi jeg bryr ikke om negative kommentarer.

 • August 28, 2010 at 11:00 pm
  Permalink

  Her lærte man noe nytt ja! Er første gangen jeg er innom her, og tro meg, jeg kommer til å stikke innom her ganske ofte.

 • October 19, 2010 at 11:39 pm
  Permalink

  Kjempe gode tips! Jeg har alltid slettet negative kommentarer, men nå som jeg føler at bloggen har vokst seg større og jeg har blitt sterkere, så publiserer jeg mange og ser da at de koselige leserne diskuterer og ”støtter” meg. Veldig herlig å oppleve at så mange bryr seg og kommenterer når de ser én negativ kommentar 🙂

 • July 29, 2011 at 5:15 pm
  Permalink

  Jeg har alltid pleid å svare med samme mynt, men det gir bare mer oppmerksomhet til de som kommenterer direkte stygt – så det har jeg sluttet med. Kommentarer som omhandler andre enn meg selv slettes umiddelbart, men negative kommentarer rundt meg selv lar jeg bare stå. Det må da irritere de at de ikke får noe svar =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.