Hvordan skrive gode bloggkommentarer

Har du blogget en stund, har du garantert sett eksempler på dårlige og gode bloggkommentarer. Men hva er det egentlig en god bloggkommentar skal inneholde? Her kommer noen tips om hvordan du skriver gode bloggkommentarer.

#1 Les blogginnlegget

Les blogginnlegget før du kommenterer. I alle fall få med deg det grunnleggende, slik at du gir et inntrykk av at du har lest og forstått hva blogginnlegget handler om.

#2 Hold deg til emnet

Hold deg til emnet som blogginnlegget handler om. Dette er ikke et forum for å hoppe over til et annet emne, fordi du synes det er mer interessant. Skal du kommentere, så hold deg til emnet.

#3 Fortell din mening

Fortell hva du liker og ikke liker ved blogginnlegget. Del dine meninger og begrunn hvorfor. En glimrende måte å starte en diskusjon på, samtidig som du gir eier av blogginnlegget muligheten til å begrunne.

#4 Bruk av spørsmål

. Still et spørsmål om temaet som viser at du har litt innsikt i det temaet blogginnlegget handler om.

#5 Bidra og gi verdi

Legg til et poeng eller et synspunkt som forfatteren har glemt i sitt blogginnlegg. Dette er en glimrende måte å gi verdi, og samtidig kunne dele sin kunnskap med leserne.

#6 Bruk av link

Hvis du skal legge igjen en link i blogginnlegget, sørg for at bloggsiden eller nettsiden linken fører til gir verdi for leserne og omhandler temaet som blogginnlegget handler om. Er du i tvil, så dropp det.

#7 Vær Personlig

Kjenner du navnet på den som har skrevet blogginnlegget, så vær personlig. Start innlegget med å si ”hei” og navnet på forfatteren. Dette gir en vennlig fremtoning og fanger forfatterens oppmerksomhet.

#8 Bruk humor

Skal du legge igjen en kommentar på en populær blogg, er humor et kraftig hjelpemiddel for oppmerksomhet. Men vær forsiktig så du ikke fornærmer noen.

#9 Bruk bilde av deg selv

De fleste bloggtjenester støtter bruk av Gravatar. Et bilde sier mer enn tusen ord, og mennesker ønsker å kommunisere med noen de kan se hvem er. Tjenesten Gravatar lar deg laste opp et bilde som du kobler til epostadressen du bruker når du kommenterer blogginnlegg.

Det finnes mange gode tips om hvordan man skriver en god bloggkommentar. Kort oppsummert så la det være tydelig at du har lagt litt arbeid i å legge igjen en bloggkommentar. Vær personlig og bidra til å øke blogginnleggets verdi for andre lesere. Ringvirkningene av en god bloggkommentar kan være enorme, og kan gi deg og din blogg stor oppmerksomhet. Så legg litt arbeid i det.

Tilføy dine gode tips til hvordan man skriver gode bloggkommentarer i kommentarfeltet under.