Hvordan skrive gode bloggkommentarer

Har du blogget en stund, har du garantert sett eksempler på dårlige og gode bloggkommentarer. Men hva er det egentlig en god bloggkommentar skal inneholde? Her kommer noen tips om hvordan du skriver gode bloggkommentarer.

#1 Les blogginnlegget

Les blogginnlegget før du kommenterer. I alle fall få med deg det grunnleggende, slik at du gir et inntrykk av at du har lest og forstått hva blogginnlegget handler om.

#2 Hold deg til emnet

Hold deg til emnet som blogginnlegget handler om. Dette er ikke et forum for å hoppe over til et annet emne, fordi du synes det er mer interessant. Skal du kommentere, så hold deg til emnet.

#3 Fortell din mening

Fortell hva du liker og ikke liker ved blogginnlegget. Del dine meninger og begrunn hvorfor. En glimrende måte å starte en diskusjon på, samtidig som du gir eier av blogginnlegget muligheten til å begrunne.

#4 Bruk av spørsmål

. Still et spørsmål om temaet som viser at du har litt innsikt i det temaet blogginnlegget handler om.

#5 Bidra og gi verdi

Legg til et poeng eller et synspunkt som forfatteren har glemt i sitt blogginnlegg. Dette er en glimrende måte å gi verdi, og samtidig kunne dele sin kunnskap med leserne.

#6 Bruk av link

Hvis du skal legge igjen en link i blogginnlegget, sørg for at bloggsiden eller nettsiden linken fører til gir verdi for leserne og omhandler temaet som blogginnlegget handler om. Er du i tvil, så dropp det.

#7 Vær Personlig

Kjenner du navnet på den som har skrevet blogginnlegget, så vær personlig. Start innlegget med å si ”hei” og navnet på forfatteren. Dette gir en vennlig fremtoning og fanger forfatterens oppmerksomhet.

#8 Bruk humor

Skal du legge igjen en kommentar på en populær blogg, er humor et kraftig hjelpemiddel for oppmerksomhet. Men vær forsiktig så du ikke fornærmer noen.

#9 Bruk bilde av deg selv

De fleste bloggtjenester støtter bruk av Gravatar. Et bilde sier mer enn tusen ord, og mennesker ønsker å kommunisere med noen de kan se hvem er. Tjenesten Gravatar lar deg laste opp et bilde som du kobler til epostadressen du bruker når du kommenterer blogginnlegg.

Det finnes mange gode tips om hvordan man skriver en god bloggkommentar. Kort oppsummert så la det være tydelig at du har lagt litt arbeid i å legge igjen en bloggkommentar. Vær personlig og bidra til å øke blogginnleggets verdi for andre lesere. Ringvirkningene av en god bloggkommentar kan være enorme, og kan gi deg og din blogg stor oppmerksomhet. Så legg litt arbeid i det.

Tilføy dine gode tips til hvordan man skriver gode bloggkommentarer i kommentarfeltet under.

5 thoughts on “Hvordan skrive gode bloggkommentarer

 • July 26, 2010 at 7:30 pm
  Permalink

  Her var det mange gode tips. Er helt enig i forhold til det med å kunne bidra med verdi til andre. Min erfaring er hvis du ikke inkluderer leserne dine så får du heller ikke noe respons tilbake.

 • July 27, 2010 at 3:14 pm
  Permalink

  Veldig gode tips! Spesielt det med “les innlegget før du kommenterer”. Jeg opplever støtt og stadig å få kommentarer som “hva koster denne?” og “hvor får du kjøpt denne?”, selv om det faktisk står i innlegget hva tingen kosta og hvor jeg kjøpte den 😛

  Gjør jo selvfølgelig ingenting, har ikke noe i mot å skrive det en gang til, men det hadde jo vært gøy om folk leste innleggene 😀

 • July 27, 2010 at 8:56 pm
  Permalink

  Takk for oppfølging av bloggkurset ditt 🙂

  Har plukka med meg noen av ideene dine på Karavanseraiet.no fra kurset/e-boka di,
  og tok i dag med toppkommentatorlista du anbefalte.

  Det med negativ feedback fra kommentatorer er et viktig poeng å ta tak i. Og det var godt at du har behandla det så utførlig. Selv har jeg lite erfaring med negative kommentarer, men har tenkt litt i de baner selv, og har prøvd å håndtere dem slik du beskriver. Er viktig å ta negativ feedback alvorlig og svare på en måte som viser respekt for kommentatoren, selv om h*n bringer til torgs meninger og argumenterer på en måte som ikke hører hjemme i en diskusjon. Iallfall ikke på min blogg.

  En annen sak som har vært litt oppe i det siste, er dette med annonyme kommentatorer, hvordan vil du håndtere dem?

  Ha en fortsatt fin dag 🙂
  🙂 Kamelryttersken

 • Pingback: Arbeidsform/vurderingskriterier « middelalderuit

 • Pingback: Arbeidsform og vurdering | Kongsbakken politikk 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.