Hvordan finne et godt Domenenavn til Bloggen din

Slik finner du et godt domenenavn til blogg eller nettsiden din. Et godt domenenavn kan være avgjørende for hvor bra din blogg eller nettside lykkes på Internett. Men hva er det som gjør et domenenavn godt, og hvilke feller bør man unngå? Her kommer noen tips på hvordan du velger et godt domenenavn til din blogg eller nettside.

Hva er et domenenavn?

Et domenenavn kan beskrives som et unikt identifiserbart navn eller adresse på en nettside på internett. Siden det er praktisk talt umulig å huske IP adressene til alle nettsidene som finnes i dag, er alle slike nettressurser tildelt domenenavn. Og i tillegg, siden to nettsider ikke kan ha samme domenenavn, garanteres det for at nettsiden din har en egenartet framtoning på nettet, helt ulik dine konkurrenters.

Det er ikke nok å ha en nettside i dagens harde konkurranse. Hvis du ønsker å skille deg ut fra mengden av virvaret av nettressurser, er det helt avgjørende å være oppmerksom på faktorer som domenenavn på nettsiden, design, innhold osv. Betydningen av å ha et godt domenenavn Å velge et godt domenenavn er det første skrittet når man skal bygge opp en unik framtoning på nettet. Dette er hvorfor:

 • Domenenavn øker et firma og nettsides troverdighet – Selv i dag er det noen som utgir nettsidene på gratis vertssider på nettet, men det anbefales å investere litt, og kjøpe et domene som www.bedriftsnavn.no, fordi det vil bety mye for ditt image sett med dine fremtidige kunders og besøkendes øyne. Ved å velge et passende domenenavn, er det mulig å tydeliggjøre engasjementet ditt i forretningen din. Et eget domenenavn ser mye mer profesjonelt ut, dette gjelder også for bloggere.
 • Domenenavn hjelper varemerkebygging & gjør deg synlig – Mens de fleste firma har sitt eget firmanavn som domenenavn, velger noen å bruke et navn som beskriver hvilken forretningsvirksomhet de er i. I begge tilfellene hjelper et godt domene med varemerkeoppbygging i forretningen din, og hjelper kunder med å huske deg og enkelt finne deg på nettet.
 • Domenenavn hjelper søkemotorene med å finne deg – Hvis du velger et domenenavn som inneholder nøkkelord, øker du sjansen for at søkemotorene skal finne deg. Dette skjer fordi et aktuelt domenenavn hjelper til med å informere søkemotorene om hva nettsiden din handler om, og sørger for trafikk på nettsiden din når noen søker etter informasjon som er relatert til din nettside og nøkkelord.

 • Eksempel søkeord 1 – Du driver et firma som selger hjelpemidler innen kommunikasjon. Firmaet ditt heter KOMTALK AS, men ettersom dette firmaet er nyetablert er det ingen som foreløpig kjenner til det. Men fagbegrepet, og hva brukerne søker etter når de skal ha tak i hjelpemidler innen ditt sortiment er kommunikasjonshjelpemidler. Det naturlige her er å undersøke om domenet kommunikasjonshjelpemidler.no er ledig. Kommunikasjonshjelpemidler er her et viktig søkeord som bransjen, og det brukerne søker etter i google. Da vil det være fornuftig å anskaffe seg dette domenet for å oppnå full effekt når det gjelder SEO i Google.

  Eksempel søkeord frase 2 – I nettverkmarkedsføringsbransjen er hovedmålet å selge produkter, og rekruttere mennesker som nye selgere inn i organisasjonen. Målgruppen er mennesker som ønsker en ekstra inntekt. En populær søkefrase i Google med over 700 månedlige søk er “Tjene penger hjemmefra.” Bestiller man da domenet tjenepengerhjemmefra.no, vil jobben med å rangere høyt i google på denne søkefrasen være mye lettere, ettersom domenenavnet er en av tingene som Google tar hensyn til når dem leverer søkeresultater til brukeren.

  Hva definerer et godt domenenavn?


  Gode domenenavn
  • Er korte, konsise og lette å huske.
  • Passer til navnet på firmaet.
  • Bruk endelsen .no hvis skriver på norsk, hvis ikke bruk .com, eller .net
  • Ta med en kombinasjon av aktuelle nøkkelord.
  • Er lette å stave og minsker sjansen for å bli feilstavet.
  • Beskriver det nettsiden handler om.
  • Minner folk på firmaet eller forretningen som står bak navnet.

  Les mer om regelverk for .no domener

  Hvilke feller bør man unngå?
  • Lange domenenavn som er vanskelig å huske.
  • Domener uten relasjon til firmanavn, produkt eller tjeneste som du tilbyr.
  • Domenenavn som er vanskelig å stave.
  • Domener med bindestrek.
  • Domener som er allerede registrerte bedrift eller merkenavn.

  Hvilken domeneleverandør bør man velge?

  Ofte får jeg spørsmålet fra kunder som ønsker hjelp til å opprette en blogg eller nettside om hvilke domeneleverandør man bør velge. Det finnes mange leverandører å velge mellom, og både kvalitet og pris varier veldig. Har derfor satt opp noen punkter som kan hjelpe deg på veien til å finne en god, stabil, rimelig og trygg leverandør.

  • Sammenlign priser, og hva prisen inneholder hos noen leverandører før du bestemmer deg. Alt over 800 kr i året for både domene og serverplass er mye. Leverandøren som jeg bruker på de fleste av mine domener, og
  anbefaler til mine kunder er one.com, og har en pris som ligger på rundt 300 kr i året. Prisen varierer etter hvor stort webhotell du ønsker.

  * Ekslusivt tilbud nå fra one.com. Bestill domene og hosting med denne linken og få 110 kr i avslag på ditt domene og hostingpakke. Bestill domene og hosting med rabatt hos one.com

  • Kontroller hvor høy oppetid leverandøren har hatt de siste årene. Det er ingenting som er mer irriterende enn at din blogg eller nettside er nede, grunnet feil eller oppdateringer fra leverandøren. Dette er noe som leverandørene måler i prosent på hvor lenge av tiden over et helt år kundenes domener var tilgjengelig. Alt over 99 prosent er bra. De fleste leverandørene opplyser på sine nettsider om dette.

  • Velg en leverandør som har eksistert i noen år, og som har et godt rykte. Det kommer hele tiden nye ferske leverandører som har gode lokketilbud, men betal heller litt mer for å få en leverandør som man vet kan levere sine tjenester over tid.

  • KUNDESERVICE. Etter min mening det viktigste. Ofte er det slik at du kun får kundeservice fra en domeneleverandør gjennom mail eller kontaktskjema som det tar lang tid å få svar fra. Når siden din først er nede, kan du miste både kunder og lesere for hver time som går. Finn en leverandør som kan gi deg kundeservice enten gjennom online chat eller på telefon 24 timer i døgnet. Når først krisen er der, er det viktig å få umiddelbar respons, og hjelp fra din domeneleverandør. Nok en grunn til at jeg anbefaler one.com til mine kunder.

  3 thoughts on “Hvordan finne et godt Domenenavn til Bloggen din

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.