Hvordan få best vekslingskurs i Spania

Er du blant de som fortsatt går til banken i Norge og veksler kontanter over til euro før hver ferietur? I så fall er du ikke alene. Det er en kjent sak at mange nordmenn fremdeles foretrekker denne måten å gjøre det på, og særlig liker det av den grunn at de føler seg tryggere når de vet at de i det minste har litt penger i kontanter i det de ankommer Spania.

Allikevel, det at mange gjør noe betyr ikke nødvendigvis at det er så lurt. Husk at bankene forsyner seg grovt hver gang du veksler penger. Ikke bare tar de et vekslingsgebyr (som kan være høyt nok i seg selv), men den virkelig store inntjeningen får de på den dårlige vekslingskursen du som kunde alltid blir tilbudt.

Som kunde blir du nemlig aldri tilbudt den virkelige valutakursen som finnes i interbank-markedet, men må i stedet ta til takke med en kurs som kan være både 2 og 3% over denne, avhengig av hvilken bank du bruker. Dette gjelder både når du fysisk veksler kontanter i banken, og hver gang du drar det norske visa-kortet ditt mens du er i Spania.

Bankene kommer seg unna med dette fordi det er en skjult avgift som mange ikke engang er klar over at de betaler. Selv om 2% kanskje høres lite ut, så kan jeg love deg at det blir betydelige beløp av det når du legger det på toppen av hvert eneste kjøp du gjør mens du er i utlandet. Dette er penger du kan spare til å kjøpe noe du og familien din har ønsket dere i stedet.

Hvilke alternativer finnes for billigere veksling?

I denne artikkelen vil vi gå gjennom noen langt billigere måter å veksle kroner til euro på, slik at du heller kan bruke penger på ting som betyr noe for deg mens du er i Spania istedenfor å gi dem til banken.

En mulig løsning du kanskje har hørt om er å bruke kryptovaluta som for eksempel bitcoin. Dette er en betalingsform som virkelig fikk vind i seilene i løpet av 2017, og hvis du føler at du behersker det tekniske ved det så kan dette være en interessant løsning å teste ut.

Man kjøper ganske enkelt bitcoin med norske kroner gjennom for eksempel LocalBitcoins, for så å selge dem gjennom samme tjeneste for euro når du har ankommet Spania. Liker du å ta litt risiko kan du også ta sjansen på å beholde noen av bitcoinene du kjøpte og håpe på at de vil stige i verdi. Hvis historien fra 2017 skulle gjenta seg så er det nemlig stor sjanse for nettopp det!

En annen løsning mange nå benytter seg av er diverse nettbaserte vekslingstjenester som fungerer utenfor det vanlige banksystemet slik vi kjenner det. PayPal og TransferWise er gode eksempler på disse hvor det er mulig å oppnå langt bedre vekslingskurser enn det banken din noen gang ville tilbudt deg.

Hos for eksempel TransferWise kan du enkelt og greit betale inn norske kroner med ditt norske bankkort, for så å veksle det over til euro til den samme vekslingskursen som bankene bruker når de handler valuta seg i mellom. Dette er en helt annen vekslingskurs enn den du som kunde kan få i banken, og i lengden kan det spare deg for store penger.

Som du nå har forstått så er det mulig å oppnå langt bedre betingelser på valutaveksling enn det din gamle bank i Norge tilbyr. Det gjelder bare å følge med på hva som finnes og holde seg oppdatert på nye løsninger. Gode forberedelser kan med andre ord gjøre at du får mye mer for pengene dine mens du er i Spania. God reise!

Leave a Reply

Your email address will not be published.