Hvordan få din blogg eller nettside rangert i Google

De fleste Internett brukere bruker Google og andre søkemotorer for å finne informasjon online. Hvis du skal opprette en blogg eller nettside, så er det veldig viktig å bli rangert i søkemotorene. Men hvordan gjør du det? Denne artikkelen vil forklare deg hvordan du gjør det enkelt.

Registrere direkte – Ikke effektivt lenger

De fleste søkemotorer gir deg muligheten til å registrere din blogg eller nettside direkte. En side hvor du kan registrere internettadressen til nettstedet ditt for å gi beskjed til søkemotorene om din eksistens.

Du kan besøke Google’s registeringsside her.

Når først søkemotorene kom så var dette den beste måten å gjøre det på, fordi indekseringen neste ble gjort manuelt. I disse dager stoler søkemotorene på automatiske Internett roboter for å indeksere nettsteder og blogger umiddelbart. Så å registrere din blogg eller nettsted direkte er ikke effektivt lenger.

Her er det Google sier på sin registreringsside: “Vi legger ikke til alle nettadresser som sendes inn, i registeret vårt, og vi kan ikke forutsi eller garantere når eller om de vil vises.

Så selv om du registrerer siden din her, så kan de ikke garantere når eller om siden noen gang vil vises. Det er slik at blogger og nettsteder av lav kvalitet eller nettsteder fylt med mye spam,  ofte velger denne måten for å prøve å bli indeksert. Google tar alle direkte registreringer med en klype salt, og legger ikke mye energi i det. De vil heller at nettsiden din skal registreres på den naturlige måten. At andre nettsider anbefaler den.

Få linker fra andre – Den beste måten

Som nevnt over så har Google egne Internettroboter til å indeksere nettsteder. De har egenskapen til å finne nye linker i løpet av noen timer.  Hvis du da har en annen nettside som linker til din blogg eller nettside, så vil din side bli indeksert automatisk.

Det er derfor den raskeste og beste måten å bli indeksert av Google på er å få andre nettsteder eller blogger til å linke til deg. Hvis du får en nettside som har vart en stund, og som er populær innenfor hva du skriver om til å linke til deg, kan du regne med at Google vil indeksere siden din i løpet av 24 timer. Linker fra mindre populære sider vil ta litt mer tid, men tar sjelden mer tid en 48 til 72 timer.

Ikke helt sikker på hvordan få linker til din blogg eller nettside? Her er noen enkle metoder du kan bruke.1. Spør en venn om å linke til deg
Hvis du har noen venner som har sin egen nettside eller blogg, så spør dem om å linke til nettstedet ditt. De kan skrive et blogginnlegg hvor de anbefaler bloggen eller nettstedet ditt, eller bare ha en link til nettsiden din.

2. Registrer nettstedet ditt i Internettkataloger
Å registrere nettstedet ditt i Internettkataloger vil ikke gi deg mye trafikk, og det vil ikke gjøre at nettstedet ditt rangerer høyt i søkemotorene heller. Men det skal være nok til at Google oppdager og indekserer siden din.

3. Send artikler og blogginnlegg til Artikkelkataloger og bloggkataloger
Når du publiserer en artikkel i en artikkelkatalog, så vil artikkelen din bli publisert på artikkelkatalogens nettsted. Der vil du også få muligheten til å sette inn informasjon om hvem som har skrevet artikkelen, kort info om deg selv, og en link tilbake til ditt nettsted. Slik får du linker tilbake til ditt nettsted ved å publisere en artikkel i artikkelkataloger.

4. Registrer deg i ulike forum
De fleste forum som finnes på Internett lar deres medlemmer registere egne profiler, og signaturer i meldinger med en link til deres nettsted. Etter at du har registrert deg som medlem I forumet, så kan du gå inn på kontoen din og legge inn en link til nettstedet ditt. Deretter skriver du et innlegg i forumet, og hvert innlegg vil da telle som en tilbakelink til din nettside.

Kontroller om nettstedet ditt er indeksert i Goodle

Med en gang du har fått noen linker til nettsiden din, så vent en dag eller to før du kontrollerer om nettstedet ditt er indeksert eller ikke.

Den riktige måten å gjøre dette på er å skrive ”site:dittdomene.no” i søkefeltet i Google. Hvis nettsiden din allerede er indeksert, så blir første resultatet du får opp din nettside,  under der vil du finne undersider på din nettside som Google også har indeksert.

The Sandbox Effect

En felles feil som de fleste med egen nettside eller blogg gjør, er å søke for sitt navn eller nettside og forvente å finne det med en gang. Hvis de ikke gjør det blir de frustrert og lurer på hva som er galt.

For eksempel, la oss si at du nettopp har lansert en blogg på domenet. www.spania24.no. Du laster opp noen blogginnlegg, sørger for å få noen linker tilbake til bloggen din, og skjekker i Google på spania24 i håp om at din side skal komme opp. Men siden din er ikke der, selv ikke når du ser på side tre eller fire. Er noe galt? Nei, dette er helt normalt og er noe folk kaller ”the sandbox effect.”

Google indekserer i to ulike grupper. The sandbox hvor alle nye nettsider som er oppdaget blir lagt. Når nettsider er indeksert i the sandbox så vil ikke nettsiden bli vist i vanlig søk på Google.  Dette er fordi at Google trenger å evaluere om nettsiden din er ekte og lovlig. Om den har unikt innhold, om den inneholder spam eller ulovlig innhold.

Med en gang Google godkjenner nettsiden din, blir den flyttet ut av the sandbox og inn i gruppen med vanlige søk. Det er da nettsiden vil begynne å bli synlig og rangere i vanlige Google søk.

Den beste måten å komme seg ut av the sandbox raskest mulig er å fortsette å publisere unikt kvalitetsinnhold, og fortsette å bygge flere linker tilbake til nettstedet ditt.

13 thoughts on “Hvordan få din blogg eller nettside rangert i Google

 • September 10, 2010 at 2:37 pm
  Permalink

  Takk for et lærerikt innlegg!

 • September 13, 2010 at 9:48 am
  Permalink

  Takk for stadige gode råd og inspirasjon.

 • September 13, 2010 at 6:17 pm
  Permalink

  heisann.. nei altså kodene ble bare lakt inn ettersom folk lurte på hvordan dem kunne få noe til.. jeg har ikke basert meg på å være en kode mester så langt der i fra..
  stort sett det jeg skriver har andre kopiert rundt så er nok av folk som har det der 😛

  prøver i bunn å grunn å bare være behjelpelig..

 • October 1, 2010 at 9:21 am
  Permalink

  Sv: Tusen takk for en koselig komementar! 🙂

  – Dette er en veldig god blogg, jeg har lært mye!

 • January 26, 2011 at 9:18 am
  Permalink

  En burde også få linkbyggingen til å se mest naturlig ut. En side som plutselig får mange linker til samme destinasjons url med samme anker tekst, når den vanligvis får mye mindre linker, så kan det virke suspekt for google. Kan ende opp med en overoptimaliseringsstraff.

  -Spre ut linkbyggingen over tid. Legg til noen nå og da.
  -Bruk forskjellig anker tekst
  -Ikke bare få linker til hovedsiden, få til undersider også.

 • February 2, 2011 at 2:11 pm
  Permalink

  Mange måter å rangere bra i Google på og den aller beste er å skrive så bra innhold at du får naturlige linker, dvs. si at folk linker til deg uten at du behøver å spørre.

 • February 5, 2011 at 12:44 pm
  Permalink

  Veldig nyttig og bra skrevet! Takk!

 • April 6, 2011 at 6:37 am
  Permalink

  Flott artikkel – sjekket nettopp google – og bloggen min er indeksert 🙂
  Takk for masse gode råd!

 • April 30, 2011 at 8:45 pm
  Permalink

  Mye info i artiklen. Har testet min side og den er omtrent øverst hos Google. Det er årsak i SEO som er ett 100% tvang. Uten ett sytem på det kommer du ikke så veldig langt.Får da ingen eller til nød noen fra søkemotorene. Jeg har og driver fortsatt en nettbutikk og vet hva det betyr. Forskjellen er kr 0 i inntekt til mange tusen. Ikke noe å lure på, hvis hensikten er å tjene penger. dette var egentlig litt info til nye.

 • June 29, 2011 at 7:29 pm
  Permalink

  Takk for fin veiledning om registrering på Google, får se om det funker :O)

 • August 3, 2011 at 9:29 am
  Permalink

  Ang registrer seg i ulike forum.
  Jeg prøvde å registrere meg i bloggurat.net
  den mottar min “ping” men det virker som den ikke finner siden min.
  “Bloggurat har ikke funnet registreringslinken i en norsk blogg ennå” er meldingen jeg får opp.
  http://kristinsverden.com/wp-content/uploads/2011/08/print_scr_bloggurat.jpg

  Har fulgt bruksanvisningen og fylt inn:

  WordPress.com og WordPress på eget domene:
  “Settings” -> “Reading” -> “For each article in a feed, show” -> “Full text

  Jeg bruker WP men har server i usa (mynamespace) kan det være at dette ikke er registrert som en “norsk blogg”?

 • August 6, 2012 at 3:59 pm
  Permalink

  Hei, jeg registrerte min blogg i mai og den er fortsatt ikke indeksert. Er den altfor uinteressant???? HVordan gjør jeg for å bli synlig på google.com?
  På forhånd takk for hjelpen!

 • January 18, 2013 at 11:55 pm
  Permalink

  Hei hei 🙂 Det var et fint innlegg med mange fine tips ! Men jeg lurte på en ting når det gjelder bloggurat, hvordan får jeg lagt inn kategori og hvordan “logger jeg inn” har prøva maaange ganger og klarer ikke legge inn kategori. Pinger og gjør som jeg skal, men skjer ikke noe =/ Må jeg legge linkene i et helt nyt innlegg eller kan jeg legge det i et gammelt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.