Hvetegressfeber i Alfas del Pi

Da Helsekosten ble lagt ned i februar 2011 tok Melissa Thelwall Bjargo over lokalene i håp om at hun ville klare å få opp bedriften av en norsk helsekostforretning igjen etter tøffe tider og uenigheter med den forrige eieren. Helsekosten Albir ble til, med freshe farger, nytt design og nye produkter.

Nå bugner butikken av bl.a. økologiske produkter som barnemat, gode oljer, frø, nøtter, gift-og parabenfri kroppspleie og ikke minst kosttilskudd. I en av hyllene skimtes poser med noe pulver i.

Leiebil Alfas del Pi – Garantert billigst

“Dette er hvetegress” sier Melissa og viser frem et grønt pulver som lukter tørt gress. Hvetegress regnes for å være en komplett matkilde i seg selv. En halvkilo fersk hvetegress tilsvarer den ernæringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrønnsaker. Til å begynne med var mange skeptiske, men Melissa ga ikke opp.

“Jeg har jobbet iherdig med å spre ordet her nede og nå endelig føler jeg at grønt pulver, eller “greens” som det også kalles er blitt mer eller mindre en fast vare på kjøkkenbenken.” Produktet har spredd seg som ild i tørt (hvete)gress, sier hun og ler.

Ukentlig kommer det inn kunder i butikken som vil vite mer og ikke minst prøvesmake. For joda, Melissa har titt og ofte smaksprøver på grønne shots, og mange andre godbiter! Har du ikke smakt sjokoladen til Melissa, så har du virkelig gått glipp av noe.

“Nå har jeg nettopp fått inn et produkt som heter Vital Greens. Dette er også et grønt pulver som inneholder 70 naturlige og viktige næringsstoffer som er viktige for kroppen. Og man trenger kun 2 ts av det daglig. Barna mine er litt kresne for tiden så det er helt topp for dem å drikke dette istedet for at jeg skal tvinge i dem bit for bit med brokkoli hver dag”

Melissa er en travel dame med mange baller i luften for tiden. I tillegg til driften av Helsekosten Albir har hun også en blogg som oppdateres daglig. Her legger hun ut oppskrifter til stortsett alt hun lager, og inspirasjon. Det er ingen tvil om at denne damen ikke er så anonym som for noen år siden.

“Jeg ble nødt til å samle alt jeg driver med på ett sted” og henviser til bloggen for mer informasjon om butikken, helsesenteret og kiropraktorklinikken hun driver med mannen Aleksander Bjargo.

“Da Sofie Hexeberg holdt livsstilskurs på Akinon for litt siden ble jeg spurt om å snakke litt om greens. Jeg må innrømme at jeg syns det var gøy å se at legene smakte velvillig på den grønne shotten jeg hadde laget for dem. Og da ernæringseksperten Jens Veiersted som driver Tunsberg Medisinske Skole kom med sine elever uken etter fikk de også smake. Det er kjempegøy om jeg kan inspirere andre til å tenke mer på hva de putter i munnen. “

God helse vil alle ha. Og vi lar oss smake på en grønn drink Melissa har laget til oss. Det smaker…. faktisk ikke så verst!

Det er ingen tvil om at denne damen er en inspirasjon for mange mennesker og deres syn på kosthold og økologiske produkter. En skikkelig ståpådame med hvetegressbart!

Sjekk ut bloggen hennes www.melissaspania.no
Leave a Reply

Your email address will not be published.