Hva skal jeg blogge om? Slik unngår du skrivesperre

Er du en blogger så har du garantert opplevd å få skrivesperre. Gått tom for ideer om hva du skal skrive om, og fortvilt bedt dine lesere om hjelp. Glem det, her kommer noen gode råd som garantert vil gi deg inspirasjon til hva du skal skrive om. Tips som gjør at du aldri vil få skrivesperre igjen.

En av de sikreste tegnene på at en blogg holder på å dø ut, er at bloggeieren henvender seg til sine lesere og ber dem om tips om hva de skal blogge om. Personlig har jeg sett dette mange ganger, og det gjør at jeg mister interessen til å følge den bloggen. Hvorfor skal jeg bruke av min tid på å følge en blogg som ikke vet hva de skal skrive om? Dette gjelder ikke bare meg, og det er noe alle bloggere bør være bevisste på.

Ulike årsaker til skrivesperre

Skrivesperre kan defineres som at man har lyst til å skrive, men ikke får det til. Det er altså ikke slik at man unngår å skrive fordi det er kjedelig – tvert om. Tastene maser under fingrene, men det kommer ingenting ut. En helt grunnleggende årsak til skrivesperre kan være at man rett og slett ikke har noe viktig å fortelle. Å skape en god tekst er knyttet til at det er meningsfullt å skrive om et tema. Skrivesperre kan inntreffe når man skriver ut fra andre motiver: Fordi man er pålagt å skrive, vil oppnå prestisje eller må betale husleia.

5 gode tips mot skrivesperre

Her følger en knippe gode tips mot skrivesperre og gode råd som garantert vil gi deg inspirasjon til hva du skal skrive om. Lykke til!

#1 Blogg om et tema som interesserer deg

Mange blogger bare for å blogge. Fordi alle andre gjør det, fordi det er kult og man blir en av gjengen. Blogg om et tema som interesserer deg og som du brenner for. Gjør du det har du alltid noe å dele med dine lesere om emnet som du kan mye om.

#2 Les andre blogger innenfor samme tema

Jeg leser mange norske og utenlandske blogger som gir bloggtips til sine lesere. Dette gjør at jeg hele tiden får ideer til hva jeg kan gi tips om til mine lesere. Finn din mentor eller blogger som inspirerer deg.

#3 Finn din egen stil og skill deg ut fra mengden

Det florerer av “copycats”. Bloggere som gjør som alle andre, og prøver å etterligne sine forbilder eller mentorer. Helt greit å hente inspirasjon og ideer fra andre, men sørg for å kjøre din egen stil som gjør at du skiller deg ut. Hvorfor skal de følge din blogg, hva gjør deg annerledes enn alle andre?

#4 Hold deg oppdatert på bloggene du følger

Gjør det enkelt for deg selv og hold deg oppdatert på bloggene du følger. Selv følger jeg et tjuetalls blogger innenfor mitt tema. De aller fleste tilbyr tjenester som gjør at jeg får automatisk tilsendt en mail hver gang de legger ut et nytt innlegg. De fleste bruker Feedburner eller gir deg muligheten til å følge bloggen deres gjennom Aweber. Dette gjør at jeg daglig mottar ti til tjue mail som gir meg inspirasjon om hva jeg kan skrive om til mine lesere.

#5 Ikke skriv et blogginnlegg bare for å skrive

Mange tror at for å få en populær blogg så må man skrive flere blogginnlegg daglig. Er målet å komme på topplisten over de som er mest aktive på blogg.no så er jo dette en grei framgangsmåte, men gir det deg trofaste lesere og klarer du å skrive blogginnlegg som er verdt å lese flere ganger daglig. Blogg når du har lyst, og har noe å dele av verdi til dine lesere. Står du fast og får skrivesperre så hent inspirasjon fra andre kilder. Gjør du dette vil du fortsatt kunne glede dine lesere med nyttige og interessante blogginnlegg som gir leserne lyst til å følge nettopp din blogg.

Min hovedregel er at hvis du ikke kan gi noe som gir verdi eller som du selv synes er interessant for andre å lese, så ikke skriv det. Selvfølgelig er det unntak her, men for de som skriver innenfor et tema kan det være en grei regel å bruke.

3 thoughts on “Hva skal jeg blogge om? Slik unngår du skrivesperre

 • August 3, 2010 at 10:06 pm
  Permalink

  Denne var litt artig synes jeg. Jeg er selv en av de motebloggerne som prøver å komme meg på toppen av blogg.no sin toppliste over dem som er mest aktive. Ser helt klart at jeg kan ha nytte av lese litt annet enn bare mote fjas. Her har helt klar mange noe å lære.

  Takk for gode tips

 • August 24, 2011 at 11:50 am
  Permalink

  Takk for gode tips. Men jeg reagerte på at du først skrev om inspirasjon og at grunnen til dette innlegget er om man står fast med skrivesperre. På slutten skriver du at man kun skal blogge om man har noe å blogge om og ikke bare blogge for å blogge. Da ser jeg egentlig ikke meningen med innlegget ditt i det hele tatt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.