Hva er en personlig trener

En personlig trener er en person som hjelper folk med trening. Man kartlegger personens individuelle ønsker, behov og muligheter for det personaliserte trenings og eventuelt diettprogrammet.

De 5 klassiske komponentene man tar hensyn til er muskelstyrke, muskulaer utholdenhet og feksibilitet, kroppssammensetning og hjertets kapasitet (puls og blodtrykk). Man ønsker å oppnå en sunn fysikk bygget på gode trenings- og livsvaner i kombinasjon med et sunt kosthold.

Definisjonen av sunn i denne sammenhengen betyr et fravær av en sykdom som kan påvirke ens evne til å utøve. Foreligger mistanke om sykdom eller andre helsetilstander som kan påvirke det personlige programmet negativt, blir man oppfordret til å oppsøke lege innen man setter i gang med opplegget.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Mange personlige trenere arbeider på lokale treningssentre / helse klubber, og hjelpe
kunder på stedet. Andre kan være tilgjengelige for økter i klienters hjem, eller fungerer som instruktører for treningsgrupper.

Trenere er vanligvis nødvendig for å demonstrere ulike øvelser og hjelper kundene med å innøve / forbedre sine treningsteknikker. På grunn av den nære kontakten mellom en trener og en klient kontra en treningsøkt på gym uten personlig oppfølging, vil en trener lettere kunne gi motivasjon og støtte til en person i et treningsprogram, i tillegg til god teknisk instruksjon. Treneren holder oversikt over sine klienters
treningstimer, følger nøye den individuelle utviklingen, og kan også gi råd til kundene om hvordan man skal endre sin livsstil utenfor treningsstudioet for å forbedre deres helsetilstand.

I USA er et av de raskest voksende fagområdene fitnesstrening og da spesielt det man kaller for ”corporate fitness”. Det vil si at personlige trenere går inn i kontorene i lunsjpausene og trener kontor ansatte ved deres skrivebord og bruker bord og stoler som treningsutstyr. Mange store selskaper tilbyr dette for ansatte som ønsker å begynne med, eller opprettholde et sunt treningsprogram. Dette har vist seg å føre til mindre sykefravær og økt produktivitet på arbeidsplassene.


NOEN DEFINISJONER FOR PERSONLIG TRENING:

– Den tilpassede opplæringen gis av en personlig trener, og dette er en fagperson som utdanner og trener klienter, oftest i en individuell situasjon, for å oppnå trygge og hensiktsmessige øvelser, med sikte på å øke sin generelle helse (Roberts, 1996, Jimenez, 2005).

– En personlig trener er en kvalifisert ekspert på fysisk aktivitet, spesialist i kommunikasjon, sosiale relasjoner, motivasjon og personlig oppmerksomhet (Jimenez, 2002).

– Er en profesjonell som er dedikert til individualisert opplæring for folk som ønsker å forbedre sine generelle eller spesifkke helsetilstand, for å oppnå individuelle mål om alt fra helse til høy ytelse (Forteza et al., 2004).

– Den personlige trener tilbyr avansert opplæring til å lage øvelser for å sikre efektiv treningsresultat (Brooks, 2001).

– Den personlige treneren sørger for efektiviteten i øvelsen, så lenge du abonnerer på denne tjenesten (Isidro et al., 2007).

– Det er en treningsprosess hvor utøveren får utelukkende individuell kundeservice, som er planlagt i samsvar med ressursene som er tilgjengelige og målsettingene. Dette styrer både programmet og oppfølgingen av treningen
(Isidro et al., 2007).
Leave a Reply

Your email address will not be published.